Încă 6.000 de vaccinuri antigripale ajung în Gorj

114

Astăzi, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj ajunge o nouă tranşă de vaccin antigripal. Este vorba despre 6.000 de doze, care vor fi recepţionate în cursul acestei zile, urmând a fi distribuite ulterior medicilor din teritoriu.

Gorjul primeşte încă o tranşă de vaccinuri antigripale. Stocul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj era epuizat, însă la cabinetele medicilor din teritoriu mai sunt câteva mii de doze. „Ieri s-au ridicat de la Bucureşti, 6.000 de doze de vaccin antigripal, care se recepţionează astăzi şi apoi se distribuie către medicii din teritoriu”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2012-2013 este în plină desfăşurare la nivelul judeţului nostru. De la debutul campaniei de vaccinare antigripală şi până în prezent mii de persoane s-au imunizat. Numai în ultima săptămână au fost vaccinate 257 persoane. „În ultima săptămână au fost imunizate 257 de persoane, 86 fiind vârstnici de peste 65 de ani. În stocul DSP nu mai sunt doze, dar în teritoriu sunt 5,696”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Categoriile de persoane vizate de campanie
Ca în fiecare an, şi de această dată vor fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar. Vaccinarea antigripală nu este obligatorie, ea făcându-se doar la cerere. În plus, începând din acest an, vaccinarea antigripală este recomandată şi gravidelor. Campania de imunizare se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Conform recomandărilor medicale, imunizarea populaţiei trebuie să fie făcută în perioada preepidemică, respectiv în lunile octombrie – decembrie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here