Încă 3.400 de doze de lapte praf, în stocul DSP Gorj

259

În cursul zilei de joi, 28 iulie 2016, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit încă 3.400 de cutii de lapte praf. Astfel, în următoarea perioadă, beneficiarii își vor putea primi dozele necesare. În această lună, în județul nostru au fost 189 de beneficiari.

Stocul de lapte praf al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fusese refăcut în luna decembrie. După distribuirea dozelor către beneficiarii lunii iulie, stocul de lapte se epuizase, însă, din fericire, DSP Gorj a primit noi cutii. “Am primit, în data de 28 iulie, încă 3.400 de cutii cu lapte praf”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Astfel, DSP va putea onora solicitările din următoarele luni. În iulie, nu mai puţin de 189 de bebeluşi au beneficiat de lapte praf gratuit.

Prevederi legale
Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună. Legislaţia actuală prevede că, hrana este distribuită gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).
În plus, beneficiază de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here