Încă 11 microbuze electrice pentru elevii din Gorj

933

Al doilea proiect pentru transportul elevilor din județul Gorj a fost aprobat spre finanțare. Consiliul Județean Gorj anunță că proiectul „Transport durabil pentru elevii județului Gorj”, având numărul de ordine 1 al aprobării, va fi finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.
Valoarea totală a proiectului este de 15 milioane lei (inclusiv TVA), reprezentând cheltuieli eligibile nerambursabile în cadrul programului de finanțare.
Prin acest proiect, se vor achiziționa 11 microbuze școlare electrice pentru un număr de 11 unități administrativ-teritoriale de pe raza județului Gorj, care vor beneficia de câte un microbuz electric școlar de 16+1 locuri, din care un loc pentru persoane cu dizabilități.
Primăriile au fost selectate având în vedere „criteriul număr elevi navetiști”.
„Acest proiect nu este singurul prin care Consiliul Județean Gorj contribuie la îmbunătățirea condițiilor de transport ecologic pentru elevi, prin achiziționarea de microbuze școlare, denumite «verzi», având în implementare și proiectul «Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj», finanțat prin PNRR, prin care vor fi achiziționate un număr de 27 de microbuze electrice școlare de 16+1 locuri. În total, în județul Gorj vor fi distribuite un număr de 38 microbuze electrice școlare în perioada imediat următoare. Această inițiativă va avea un impact covârșitor asupra comunității noastre și va deschide drumul spre un viitor mai verde și mai sustenabil”, susțin reprezentanții Consiliului Județean Gorj.
Microbuzele școlare electrice sunt o variantă prietenoasă cu mediul și au un consum de energie redus.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here