Înainte de Crăciun, Morega a adus 600.000 de lei la Padeş

457

DSCN5786Deputatul UNPR, Dan Ilie Morega, a facilitat, înainte de Crăciun, acordarea de către Guvern a sumei de 600.000 de lei pentru comuna aflată pe Colegiul său. Morega susţine că banii trebuie să ajungă la firma care a executat lucrările de extindere a reţelei de alimentare cu apă, şi care şi-a întrerupt activitatea în Gorj pe motiv că nu şi-a primit contravaloarea prestaţiei.

Firma din Giurgiu a realizat investiţia pe o suprafaţă de 18 km dar când mai avea jumătate de kilometru ca să finalizeze lucrarea a întrerupt totul şi s-a retras. Acest lucru se petrecere în septembrie. Costul investiţiei care cuprindea extinderea reţelei de alimentare cu apă şi realizarea unei staţii de tratare depăşea 860.000 de lei. Firma a intrat în posesia a 100.000 de lei, asta în urmă cu două săptămâni, iar acum va mai primit alţi 600.000 de lei. Societatea mai are de recuperat puţin peste 150.000 de lei.

Resturi de TVA

Guvernul a decis joi să aloce 27,2 milioane de lei pentru 140 de localităţi din 35 de judeţe, pentru finanţarea unor lucrări din Programul naţional de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în spaţiul rural, pe anul 2011. Cea mai mare sumă primită de o singură localitate prin această hotărâre de guvern a fost chiar cei 600.000 de lei, care au fost trimişi la Padeş, pentru proiectul de modernizare şi extindere a reţelei de alimentare cu apă. Potrivit hotărârii de guvern, banii provin din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată şi sunt viraţi la bugetele locale ale comunelor beneficiare.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here