Înainte de alegerile locale / Apel pentru târgujieni la reînnoirea actelor de identitate

296

Conducerea Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu face apel la cetăţenii târgujieni, precum şi la locuitorii din cele 11 comune arondate, care au acte de identitate expirate să se prezinte pentru preschimbarea acestora, în vederea exercitării dreptului de vot la alegerile locale din data de 5 iunie.

Angajaţii Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu vor fi la dispoziţia cetăţenilor în săptămâna premergătoare alegerilor locale, programate a avea loc în data de 5 iunie. Programul la ghişeele unităţii se va prelungi până la orele serii, se va lucra şi în weekend, iar în ziua alegerilor, târgujienii care vor să-şi ridice noile buletine pot face acest lucru până la orele 21.00, în vederea exercitării dreptului de vot. “Rugăm cetăţenii să-şi verifice valabilitatea actelor de identitate. Astfel încât pe 5 iunie să-şi poată exercita dreptul electoral în condiţii optime. Sperăm să se prezinte din timp la ghişeele noastre, deoarece va fi o afluenţă mare de cetăţeni în următoarea perioadă. În săptămâna premergătoare alegerilor locale, ne vom majora orarul de lucru cu două ore în fiecare zi pentru a primi şi prelucra cât mai multe cereri de eliberare ori reînnoire a actelor de identitate. La noi nu există taxă de urgenţă, dar în perioada alegerilor electorale, ne mobilizăm, prelungim orarul şi prelucrăm mai repede solicitările”, a declarat Laurenţiu Dan, directorul DPCLEP Târgu-Jiu.

2.200 de oameni nu au buletine
În primele trei luni ale anului curent, reprezentanţii instituţiei au eliberat un număr de 3.496 de acte de identitate. “Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, s-au efectuat 31 de acţiuni cu ajutorul camerei mobile fiind puse în legalitate 62 de persoane. La începutul lunii aprilie, dintr-un total de peste 136.000 persoane deservite de către instituţia noastră, adică cetăţenii din municipiul Târgu-Jiu şi cele 11 comune arondate, se înregistrau un număr de 2.200 de persoane cu actele de identitate expirate sau nepuse în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani”, a precizat şeful DPCLEP Târgu-Jiu. Laurenţiu Dan a mai spus că din cele 2.200 de persoane care nu sunt puse în legalitate ori au buletinele expirate, există circa 300 de oameni care sunt în străinătate, 119 au plecat în alte localităţi din ţară, 24 sunt posibil decedaţi, 6 arestaţi şi 193 nu mai sunt de găsit la adresa cu care figurau în baza de date a instituţiei.

Distribuiri de sute de invitaţii nominale
De asemenea, în primul trimestru din 2016, au fost tipărite şi înaintate un număr de 396 de invitaţii nominale (267 pentru municipiul Târgu-Jiu şi 119 către comunele arondate) privind persoanele cărora în cursul trimestrului IV din 2015 le-au expirat actele de identitate sau care nu au fost puse în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani. Totodată, pentru persoanele care în cursul trimestrului I 2016 nu s-au pus în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor, au fost generate şi trimise un număr de 465 de invitaţii, din care 317 pentru Târgu-Jiu, iar restul pentru cetăţenii din comunele arondate.
La Târgu-Jiu, taxa pentru eliberarea unui act de identitate cu caracter definitiv este de 7 lei, căreia i se mai adaugă şi 5 lei taxa de timbru, iar pentru o carte de identitate provizorie solicitanţii vor plăti 6 lei (1 leu contravaloarea taxei de identitate şi 5 lei taxa de timbru).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here