Înainte de alegeri / Apel pentru reînnoirea actelor de identitate pentru târgujieni

296

Conducerea Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu face apel la cetăţenii târgujieni care au acte de identitate expirate să se prezinte pentru preschimbarea acestora, în vederea exercitării dreptului de vot la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Angajaţii Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu vor fi la dispoziţia cetăţenilor în săptămâna premergătoare alegerilor prezidenţiale, programate a avea loc în data de 2 noiembrie. Programul la ghişeele unităţii se va prelungi până la orele serii, se va lucra şi în zilele de 1 şi 2 noiembrie, iar în ziua alegerilor, târgujienii care vor să-şi ridice noile buletine pot face acest lucru până la orele 21:00, în vederea exercitării dreptului de vot.
“Rugăm cetăţenii care şi-au pierdut actele sau li s-au deteriorat să se prezinte, pentru preschimbarea lor. Este valabil şi pentru cei care au buletinele expirate. În această perioadă, vom lucra cu preponderenţă cu cei care nu au actele de identitate valabile, nu vom refuza şi alte solicitări dar vom avea prioritate pentru cei cu actele expirate”, a declarat Dan Laurenţiu, şeful Direcţiei Publice de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu.

Invitaţii nominale pentru preschimbarea actelor
În primele nouă luni ale anului, reprezentanţii instituţiei au eliberat un număr de 11.676 cărţi de identitate şi 472 cărţi de identitate provizorii. “Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, s-au efectuat 90 acţiuni cu ajutorul camerei mobile fiind puse în legalitate 299 persoane şi 72 controale la unităţile sanitare şi de protecţie socială fiind puse în legalitate 173 persoane. La 1 octombrie a.c., dintr-un total de 137.440 persoane deservite de către instituţia noastră, adică cetăţenii din municipiul Târgu-Jiu şi cele 11 comune arondate, se înregistrau un număr de 1.849 de persoane cu actele de identitate expirate sau nepuse în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani, din care 631 din anul curent şi 1.218 din anii anteriori”, a precizat directorul DPCLEP Târgu-Jiu.
De asemenea, au fost tipărite şi înaintate un număr de 751 invitaţii nominale (535 pentru municipiul Târgu-Jiu şi 216 către comunele arondate) privind persoanele cărora în cursul trimestrului IV din 2013 le-au expirat actele de identitate sau care nu au fost puse în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani. Totodată, pentru persoanele care în cursul trimestrului I 2014 nu s-au pus în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor au fost generate şi trimise un număr de 856 de invitaţii, acestora alăturându-li-se alte 1.099 de invitaţii pentru persoanele care în cursul trimestrului II 2014 nu s-au pus în legalitate.

489 de căsătorii şi 20 de divorţuri
Anul 2014 a fost bogat în cununii civile la Primăria municipiului Târgu-Jiu, în faţa ofiţerului de Stare Civilă ajungând nu mai puţin de 489 de cupluri care şi-au unit destinele. Totodată, odată cu întoarcerea în ţară pe perioada vacanţei, mulţi dintre târgujienii stabiliţi pe alte meleaguri au trecut pe la ghişeele de Evidenţă a persoanelor pentru a solicita transcrierea certificatelor de naştere ale copiilor, dar şi a celor de căsătorie, ele fiind încheiate în afara României, dar întorşi în ţară cetăţenii doresc să facă aici cununia religioasă. “Am avut nu mai puţin de 75 de transcrieri ale certificatelor de naştere, de căsătorie şi de deces. În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, am eliberat 594 de livrete de familie. De asemenea, am soluţionat 20 de dosare de divorţ pe cale administrativă şi am eliberat tot atâtea certificate de divorţ în dublu exemplar”, a menţionat Dan Laurenţiu, şeful Evidenţei Persoanelor Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here