În weekend, Tribunul a înăbuşit “rebeliunea”! – Dascălu, exclus din PRM Gorj

860

Prima jumătate a anului 2013 i-a adus PRM-ului şi lui Vadim Tudor o serie de ghinioane, provocate de câţiva “binevoitori” din alte partide politice, spun cei din partidul Tribunului. Şi în Gorj “rebelii” care îşi doreau să pună mâna pe structura PRM, au folosit un fost preşedinte interimar, Dumitru Dascălu, care a ieşit public, cu atacuri la adresa lui Vadim Tudor şi a liderului PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete.

Bine organizată, structura de la Gorj a PRM nu a fost înduplecată însă să treacă de partea puciştilor: “Aşa este, s-a încercat destabilizarea partidului şi preluarea conducerii filialei judeţene de către persoane care asta făceau şi în perioada comunistă. Îmi pare bine că şi-au arătat adevărata faţă. Eu sunt adeptul disciplinei de partid, iar dacă vom ajunge la concluzia că au fost angrenaţi şi alţi membri PRM, decât cei pe care i-am depistat, atunci vom aplica măsurile prevăzute de Statutul PRM, iar dacă va fi cazul îi vom înainta şi în instanţă. În structura judeţeană nu sunt membrii care să îngroaşe rândurile puciştilor. Vom vedea, pentru că sâmbătă, când eram cu delegaţii PRM Gorj la Bucureşti, am aflat că se tot învârteau prin jurul Muzeului Judeţean câteva persoane care se întrebau ce le iese dacă pică Vadim” a precizat preşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete. Liderul PRM susţine că la Gorj, Dumitru Dascălu nu mai face parte din structura partidului, de ceva timp, ,,orice acţiune şi activitate a acestuia este în nume propriu şi nu are nicio legătură cu veritabilul PRM”.

PRM, unit cu PC?!
Peremiştii au început să arate cu degetul şi spre conservatorul Dan Voiculescu, care ar susţine, moral şi nu numai, foşti membrii ai PRM sau anumiţi oportunişti din interiorul acestui partid, pentru a-l schimba pe Tribun de la conducere, urmând a-i dizolva şi partidul înainte de alegerile europarlamentare. Informaţiile par credibile atâta timp cât PSD, PNL şi PC vor candida pe liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European. PC-ul lui Voiculescu, la procentul foarte mic pe care îl are, cu siguranţă rămâne tot în afara acestui important for european, dacă nu atrage voturi de la nemulţumiţi, unind PRM cu PC. O eliminare a PRM, prin absorbirea acestuia de către PC, ar ajuta conservatorii să depăşească pragul electoral. Toate bune şi frumoase, numai că Tribunul le-a stricat jocurile. Pentru a arăta colegilor din USL că şi ei au dreptul la funcţii în administraţie, oamenii lui Voiculescu au început să atragă, inclusiv în Gorj, parlamentari ca Tudor Barbu, sau să elimine un Vadim Tudor şi PRM-ul, în speranţa că voturile acestora şi ale altor nemulţumiţi ajung la ei.

Tribunul, reales
Întors din Europa, Tribunul a reacţionat dur, iar după mai multe şedinţe şi discuţii ce ţin de reorganizarea şi unitatea partidului, conducerea PRM a decis să pună punct, prin eliminarea oportuniştilor în şedinţă de Consiliu Naţional. Weekend-ul trecut, în Bucureşti, la Romexpo, în faţa a peste 1000 de delegaţi din întreaga ţară, Consiliul Naţional al PRM, a propus convocare, de îndată, a Congresului Extraordinar al PRM. Îndeplinind condiţiile statutare, s-a trecut la lucrările Congresului Extraordinar. Delegaţii, din judeţele ţării, au dat votul de încredere Tribunului şi întregii lui echipe: “S-au eliminat suspiciunile, iar încrederea de care se bucură preşedintele Vadim a fost demonstrată în acest Congres Extraordinar. Ar trebui, măcar, să se ruşineze cei care au pornit acest complot împotriva PRM şi a liderului nostru.“ a conchis Georghe Bucălăete.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here