În weekend, Salvamontiştii gorjeni au intervenit la şapte cazuri

262

Cel de-a doilea weekend cu zăpadă a adus peste o mie de turişti în staţiunea montană Rânca. Dintre aceştia, câteva sute şi-au petrecut zilele libere pe pârtiile de schi şi la săniuş. Neatenţia i-a trimis pe unii de pe pârtie direct la spital, alţii suferind plăgi şi contuzii care au fost tratete pe loc de către salvamontiştii gorjeni.

La şapte cazuri au fost solicitaţi salvamontiştii gorjeni, de vineri până duminică. La toate s-a intervenit prompt, însă pentru unii accidentaţi s-a impus direcţionarea către spital. „Am avut şapte cazuri: unul vineri, două sâmbătă şi patru duminică; trei au fost direcţionate către spital pentru control suplimentar, patru tratate de noi: plăgi, contuzii şi altele; unul a fost accident de ATV, restul şase s-au întâmplat pe pârtie”, a menţionat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.

Se suplimentează numărul salvatorilor montani
În acest sfârşit de săptămână au funcţionat două pârtii de schi la Rânca, M 1 şi M 2.
Pentru că se aşteaptă la o creştere a numărului turiştilor care vor ajunge în staţiune în următoarea perioadă, salvamontiştii au suplimentat efectivele, ajungând la minim şase salvatori pe weekend. „În acest week-end am avut patru salvatori de serviciu, iar din săptămâna aceasta vom trece la minim şase pe weekend”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.
Mulţi dintre iubitorii muntelui şi sporturilor de iarnă şi-au făcut rezervări la Rânca pentru weekenduri, dar şi pentru vacanţă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here