În week-end, Se schiază pe şase pârtii la Rânca

256

Primul week-end cu iarnă adevărată la Rânca va atrage turiştii ca un magnet. În acest sfârşit de săptămână se va schia pe toate cele şase pârtii din staţiune, cea mai nouă dintre ele fiind la primul sezon de utilizare şi adresându-se copiilor şi începătorilor. Drumul de acces spre Rânca este practicabil în condiţii de iarnă, turiştii având obligaţia de a-şi echipa autoturismele cu anvelope de iarnă şi lanţuri.

Veşti bune pentru pasionaţii sporturilor de iarnă. În acest week-end se va schia pe şase pârtii, în staţiunea montană Rânca. Cea mai nouă pârtie se află la intrarea în staţiune şi se adresează începătorilor. „Se va schia pe toate cele şase pârtii din staţiune, inclusiv pe cea nouă, de la intrare în Rânca. Este o pârtie mai mică, de două-trei sute de metri, numai bună pentru copii şi începători”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Restaurant şi parcare la telescaun
Conducerea Salvamont Gorj confirmă că şi pârtia de la telescaun a fost pregătită pentru schiori. Mai mult decât atât, această pârtie are, mai nou, şi o parcare şi un restaurant. „Pârtia de pe Păpuşa va funcţiona, la fel şi telescaunul. A fost amenajată corespunzător, turiştii fiind aşteptaţi aici, mai ales că există, lângă pârtie, şi o parcare şi un restaurant”, menţionează Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. La ora actuală, în staţiunea Rânca, stratul de zăpadă măsoară cel puţin 70-80 centimetri. Meteorologii nu mai anunţă ninsori semnificative în următoarele zile.

Drumarii şi-au făcut treaba
Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au acţionat pe drumul de acces spre staţiunea Rânca încă de la primele ninsori, astfel că, la momentul de faţă se circulă bine, dar în condiţii de iarnă. „Pe asfalt mai este strat de zăpadă bătătorită de 1 centimetru; se va acţiona cu material antiderapant şi nu vor fi probleme. Conducătorii auto trebuie să îşi echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă şi lanţuri. De asemenea, le cerem să circule cu atenţie, să nu parcheze aiurea în staţiune şi să permită utilajelor de deszăpezire să acţioneze”, precizează şeful SDN Târgu-Jiu.
Prin urmare, există premisele unui week-end reuşit la munte, pentru toţi cei care vor să schieze, să meargă la săniuş, sau, pur şi simplu, să se relaxeze.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here