În vacanţă, Mai puţine cazuri de viroză şi pneumonie

337

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a centralizat cazurile de viroză şi pneumonie confirmate la nivelul judeţului nostru, în prima săptămână a lunii februarie. Statisticile arată o scădere a numărului îmbolnăvirilor, fapt pus pe seama faptului că în perioada menţionată s-a desfăşurat vacanţa inter-semestrială.

Pe parcursul săptămânii trecute, la nivelul judeţului nostru s-a înregistrat o scădere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroză şi pneumonie. Reprezentanţii DSP Gorj spun că vacanţa a favorizat scăderea îmbolnăvirilor. „S-a înregistrat o scădere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie, în ultima săptămână, dar, dat fiind faptul că atunci a fost şi vacanţa inter-semestrială, situaţia este explicabilă. Au fost 686 cazuri de viroze şi 78 internări, iar la pneumonie au fost 511 cazuri şi 25 internări”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Recomandările specialiştilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here