În urma evaluărilor – Niciun poliţist gorjean nu a fost disponibilizat

167

IMG_2435Procesul de evaluare a personalului din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj s-a încheiat săptămâna trecută. În urma evaluărilor s-a constatat că poliţiştii gorjeni au scăpat de disponibilizări.

Totuşi, se pare că pentru trei dintre ei nu mai este loc în IPJ Gorj; ei sunt în concediu medical, dar situaţia lor va fi clarificată de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Evaluarea poliţiştilor a început la 1 august. La nivelul judeţului Gorj au fost alcătuite 14 comisii, care au evaluat aproximativ 200 de poliţişti, aceştia făcând parte din compartimentele unde au fost restructurate 21 de funcţii. Comisiile de evaluare au fost formate din şefii direcţi şi nemijlociţi, iar evaluarea în sine se face pe criteriu profesional, verificându-se cunoştinţele generale de poliţie.

Trei poliţişti nu mai au loc în IPJ Gorj

Datorită pensionărilor, care au însumat aproximativ acelaşi număr de poliţişti cu funcţii restructurate, la IPJ Gorj nu au fost probleme, niciun poliţist nefiind disponibilizat. „La dispoziţia IPJ Gorj au mai rămas doar trei poliţişti care nu mai au locuri în cadrul inspectoratului. Dar, cei trei se află în concediu medical de mai mult timp. Urmează să se transmită adresă la protest politisti 006Inspectoratul General al Poliţiei pentru clarificarea situaţiei acestora”, a explicat Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor „SED LEX” filiala Gorj. După ce au trecut prin emoţiile evaluărilor, acum poliţiştii gorjeni pot respira uşuraţi. Excepţie fac cei trei poliţişti care nu au susţinut testarea, dar se găsesc soluţii şi pentru ei. „Aceştia pot fi mutaţi la alte posturi din ţară, sau pleacă acasă. Altă soluţie nu este”, a precizat Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor „SED LEX” filiala Gorj. Potrivit aceleiaşi surse, în ultima perioadă de la IPJ Gorj au mai plecat lucrători, mergând în localităţile unde aveau locuinţele de baştină, dar au şi venit poliţişti din alte judeţe, chiar din Ilfov.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here