În urma controalelor din septembrie – CJAS Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale aproape 3.900 de lei

154

În urma controalelor efectuate de Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, furnizorilor de servicii medicale din judeţul nostru li s-au imputat aproape 3.900 lei. În această perioadă au fost efectuate 22 controale, 13 dintre ele fiind tematice.

În fiecare lună, Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj efectuează verificări la furnizorii de servicii medicale din judeţul nostru. Pe parcursul lunii septembrie, au fost efectuate nu mai puţin de 22 controale, 13 fiind tematice, iar 9 operative. Acolo unde au fost depistate nereguli s-au impus şi sancţiuni, valoarea sumelor imputate fiind de 3.867,77 lei. Cât priveşte neregulile descoperite, reprezentanţii CJAS Gorj supun că este vorba despre „erori la completarea reţetelor sau completarea serviciilor, lipsa de adeverinţe sau date eronate; fiind vorba despre erori umane, ele sunt taxate cu imputarea sumelor respectivelor servicii”.

Sume mari, imputate medicilor de familie
În luna septembrie, Corpul de Control al CJAS Gorj a întreprins 7 controale la medicii de familie din judeţul nostru, sumele imputate fiind de 3.271,63 lei. Din această sumă s-a reuşit recuperarea a 2.614,37 lei. De la începutul anului şi până în prezent, la medicii de familie au fost întreprinse 54 acţiuni de control, 48 fiind tematice, 4 operative şi două inopinate; sumele imputate medicilor de familie de la începutul anului şi până în prezent se ridică la 27.025 lei. De asemenea, trebuie precizat faptul că, de la începutul anului, CJAS Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale de pe raza judeţului nostru nu mai puţin de 121.321,46 lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here