În ultimele trei zile, sute de apartamente debranşate de APAREGIO

393

ciuvetaLocatarii a două asociaţii de proprietari din Tg-Jiu au rămas timp de trei zile fără apă din cauza datoriilor foarte mari pe care le au către APAREGIO. În cursul acestei săptămâni, peste 250 de apartamente au fost scoase de la reţeaua de alimentare cu apă a oraşului, societatea furnizoare luând decizia de a le rebranşa din cauza caniculei. Este vorba de asociaţia nr 42 din cartierul Debarcader şi asociaţia nr.44 din zona Unirii –Siret, unde s-au înregistrat restanţe mai vechi de 45 de zile, ce se ridicau la peste o jumătate de milliard de lei vechi. Aparegio mai păsuieşte cu o săptămână.

Canicula readuce apa în apartamente
Directorul Aparegio, Ion Popescu spune că furnizarea apei a fost reluată aseară din cauza faptului că judeţul Gorj este înregistrat cu cod galben pentru caniculă până mâine seară (sâmbătă, 25 iulie) orele 18.00. Fapt ce nu scuteşte cele două asociaţii de la plata datoriilor. După ce va trece canicula, apartamentele vor fi din nou debranşate de la reţeaua de alimentare cu apă.
Din cauza restanţierilor, şi locatarii care şi-au plătit la timp utilităţile au trebuit să se descurce cum au putut fiecare, fără apă curentă, îndurând temperaturile mari de afară. „Este îngrozitor să nu ai apă pe timp de vară, mai ales că este atât de cald. Marţi, m-am trezit fără apă la robinet. Nu aveam apă nici măcar pentru gătit. Am cărat cu bidoanele apă de la ţară pentru nevoile casnice. Pentru prepararea mâncării am cumpărat apă plată, deşi chiar nu eram dispusă să dau banii pe aşa ceva. Eu figurez cu plata datoriilor la zi şi bineînţeles că sunt nemulţumită. Nu mi se pare corect că mi s-a tăiat apa din cauza vecinilor care nu au grijă să achite la timp obligaţiile către asociaţie”, ne spunea Camelia Floroiu. O mare parte din locatarii cartierului Debarcader au cărat apă de la o pompă stradală din apropiere.
Locuitorii din Debarcader şi zona Unirii-Siret vor mai avea apă la robinete cel puţin până sâmbătă seara, când s-a anunţat că vremea se va mai răcori.
Asociaţia nr.42 mai are de achitat către APAREGIO 236 de milioane de lei vechi, iar la Asociaţia nr. 44 mai sunt de recuperat 25 de milioane de lei vechi. În cel de al doilea caz, suma poate fi considerată chiar infimă, având în vedere că debranşarea s-a aplicat pentru 2 scări cu 8 etaje.
Debranşările continuă
Tot de la directorul Aparegio aflăm că la începutul săptămînii viitoare , mai exact luni, 26 iulie, va fi scoasă de la reţea o altă asociaţie de locatari de pe strada Zambilelor. Datoriile pe care le înregistrează asociaţia nr. 15 sunt mai vechi de 45 de zile, fapt ce determină debranşarea apartamentelor.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here