În ultima săptămână – Aproape 450 de gorjeni s-au vaccinat împotriva gripei

193

Teama de îmbolnăvire îi determină pe gorjeni să solicite vaccinarea antigripală, chiar dacă ne apropiem de finalul sezonului rece. Câteva mii de persoane s-au imunizat până la această oră. Numai în ultima săptămână au fost vaccinaţi 446 gorjeni. Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere continuă, la nivelul judeţului nostru fiind disponibile peste şase mii de doze.

Campania de vaccinare antigripală din acest an a atras tot mai multe persoane. În ultima săptămână, au solicitat imunizarea aproape 450 de persoane. „În ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru au fost imunizate 446 persoane, dintre acestea 227 au peste 65 de ani. La ora actuală, la noi în stoc nu mai sunt doze de vaccin antigripal, dar în teritoriu mai sunt disponibile peste şase mii de vaccinuri”, a precizat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Categorii de persoane vizate
Ca în fiecare an, şi în cadrul actualei campanii de imunizare împotriva gripei sezoniere sunt vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar. Vaccinarea antigripală nu este obligatorie, ea făcându-se doar la cerere. În plus, începând din acest an, vaccinarea antigripală este recomandată şi gravidelor. Campania de imunizare se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
Campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2012-2013 este în plină desfăşurare la nivelul judeţului nostru. De la debutul campaniei şi până în prezent, mii de persoane s-au imunizat. Cei care doresc să se vaccineze se pot adresa medicilor de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here