În timpul controlului de la AJFP, Mogoe, în proces cu Medserv Min pentru plata zilelor de concediu

332

Valentin Mogoe, fostul director al Medserv Min, a acţionat în judecată fosta unitate pe care a condus-o până în vara acestui an, pentru că aceasta nu i-a plătit zilele de concediu de odihnă, neefectuate în perioada în care a avut contract de mandat. Procesul se judecă la Tribunalul Gorj, primul termen în proces urmând să aibă loc pe 22 ianuarie 2015. Mogoe ar putea avea câştig de cauză pentru banii solicitaţi, dar, conducerea Medserv Min ia în calcul să-i solicite, la rândul ei, bani fostului director deoarece acesta ar fi încasat un salariul întreg chiar şi în lunile în care societatea avea pierderi.

Rămas şi fără locul de muncă de la Divizia de Pază a CEO, Valentin Mogoe are timp berechet să se ocupe de procesul intentat unităţii pe care a condus-o până în vara acestui an. Mai exact, pe 7 octombrie 2014, Mogoe, de profesie jurist, a dat în judecată Medserv Min-ul solicitând drepturi băneşti. Mogoe a acţionat în judecată unitatea pentru că i mogoe facss-a refuzat de aici plata celor 13 zile de concediu de odihnă, neefectuat în perioda 1 ianuarie 2014-14 iulie 2014. Gheorghe Milosteanu, directorul Medserv Min, explică motivul pentru care Mogoe a ajuns la instanţă astfel: ,,dânsul avea 27 de zile de concediu, din care vroia să i se plătească 13. Eu am vrut să-i aprob acordarea acestor bani dar juriştii unităţii au spus că prevederile legale legate de contractul de mandat sunt ambigue şi că ar fi mai bine ca instanţa să decidă dacă trebuie sau nu acordaţi aceşti bani”.

Milosteanu: ,,Am preluat unitatea pe pierdere..”
Directorul Milosteanu susţine că la rândul său, societatea îl va acţiona, probabil, în instanţă pe fostul manager, asta deoarece el a intrat în posesia unui salariu întreg, pe perioda cât a condus unitatea, deşi aceasta nu era pe profit. ,,Am preluat unitatea pe pierderi iar urmare a acestui lucru domnul Mogoe nu putea să-şi încaseze un salariu întreg. Există posibilitatea ca dânsul să dea aceşti bani înapoi Medserv-ului, asta dacă finanţiştii, aflaţi acum aici în control, vor decide acest lucru”, a completat Milosteanu.
Acesta a susţinut că de trei luni Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj desfăşoară la Medserv un control programat, care încă nu s-a finalizat. ,,La finalul controlului vom vedea dacă se decide ca dânsul să dea banii înapoi. Dacă unitatea pe întreg anul este pe profit s-ar putea să nu se ajungă la asta, dar se ia în calcul şi posibilitatea ca noi să ajungem la instanţă ca să recuperăm banii în cauză de la domnul Mogoe. Finanţiştii vor decide dacă îi imputăm sau nu banii fostului director”, a mai explicat Milosteanu.
,,Nu vreau să avansez ceva concret în sensul că-l dăm sau nu în judecată până nu avem rezultatul controlului”, a spus, precaut, actualul director care nu neagă că la baza controlului anual al AJFP Gorj s-au aflat şi nişte reclamaţii.

Actualul director nu ia salariul întreg
Conform contractului de mandat, directorul Medserv Min primeste o indemnizaţie lunară care se diminuează până la 30% maxim dacă nu se realizează criteriile de performanţă ale unităţii. ,,Nu se putea spune, clar, daca s-au realizat mogoe insaceste criterii dar după primele estimări, spun speciliştii din unitate, domnul Mogoe ar trebui să restuie niste bani..”, a mai completat Milosteanu spunând că el, la rândul său, nu ia acest salariu întreg. ,,Eu o să-i cer să restituie banii dar pe nerealizarea indicatorilor de performanţă, altfel nu”, mai spune Milosteanu dând de înţeles că despărţirea de fostul director, plecat de la Medserv prin demisie, s-a realizat în termeni maleabili. Reamintim însă că de marţi, Valentin Mogoe nu mai lucrează deloc la CEO, acestuia încetându-i contractul de muncă de la Divizia de Pază, unde era director adjunct.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Daca Mogoe trebuie sa dea banii inapoi pentru neandeplinirea indicatorilor de performanta si Milosteanu trebuie sa dea inapoi indemniatia de la consiliul de administratie al carui presedinte a fost din ianuarie 2013, indemnizatie care a fost 20% din salariul brut al lui Mogoe. De aia spune ca “s-ar putea” ca Mogoe sa restituie niste bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here