În timp ce trei instituții îi decid demolarea gardului / Proprietarul Pistol a “împușcat” un certificat de urbanism de la Primăria Arcani

892

În plin scandal, legat de îngrădirea pârâului Sohodol, în dreptul localității Stroești, de către proprietarul Horațiu Lucian Pistol, acesta a convins, în mod șocant, autoritățile locale din Arcani să-i elibereze un certificat de urbanism pentru construcția ilegală. Asta deși la momentul respectiv, trei autorități competente, Prefectura Gorj, ABA Jiu și SGA Gorj, au decis amendarea proprietarului, demolarea construcției și reabilitarea zonei de protecție. Pentru eliberarea acestui document, primarul comunei Arcani, Aristică Daniel Coiculescu, riscă un dosar penal pentru abuz în serviciu.

Horațiu Lucian Pistol construiește de zor un gard de împrejmuire a proprietății sale din Stroiești încă din august 2016. Asta, fără a deține autorizație de construcție ori cerificat de urbanism, fără a plăti vreo taxă și fără a da vreo explicație nimănui. În luna mai 2017, după ce își ridicase o parte din investiție, întinsă până în zona de protecție a pârâului Sohodol, construcția fiind extinsă acum în albia apei, Pistol se alege cu prima plângere la SGA Gorj, o localnică sesizând că acesta încalcă legea.

Femeia continuă cu sesizările, ajungând atât la ABA Jiu cât și la Instituția Prefectului Județului Gorj, care decid abia în iunie primele măsuri pentru cel incriminat.
ABA Jiu, după o deplasare în teren a inspectorilor instituției din Craiova, decide prima că proprietarul trebuie amendat cu o sumă de 35.000 de lei, demolarea gardului din zona de protecție și reabilitarea zonei afectate de construcție. Același răspuns îl dă, la scurt timp și Instituția Prefectului, care anunță că aplicarea legii revine autorităților locale din Arcani.

Primarul PNL nu ia în calcul decizia prefectului Florescu
În mod șocant, Primăria Arcani, pusă la curent cu sesizările la adresa lui Pistol, nu numai că nu ia în considerare decizia prefectului Ciprian Florescu, ci stabilește, sfidând legea, să îl cadorisească pe proprietar pe data de 12 iunie 2017 cu un certificat de urbanism.
Evident, că lui Pistol i se dă astfel apă la moară, acesta ajungând să informeze autoritățile că deține certificatul respectiv, dar și că, în câteva zile, va primi și autorizație de construcție pentru gardul ridicat deja proporție de peste 90%. “În mod legal, pentru lucrările de împrejmuire(gard) la care faceți referire s-au obținut certificate de urbanism nr.21 din 12.06.2017, urmând a se obține, în cel mai scurt timp, autorizația de construire”, transmite Pistol către ABA Jiu, SGA Gorj și Ministerul Apelor și Pădurilor.
De altfel, Pistol abia acum prinde glas, timp de aproape două luni acesta fiind de negăsit de către verificatorii numeroși care au venit în teren la sesizarea vecinilor proprietarului.
De altfel, cu tupeu, Pistol susține în documentul în cauză că cere o analiză și o decizie corectă a destinatarilor adresei sale, în legătură cu problema expusă de acesta.

Nicio demolare
Deși pe 23 iunie Primăria Arcani a decis că gardul lui Pistol trebuie demolat pe porțiune din zona de protecție, nici până în prezent, zidul proprietarului nu a fost clintit din loc. Primarul de Arcani a avut grijă să transmită reclamanților doar că trebuie să aibă răbdare, legat de demolare, neanunțând și când se va face aceasta.
Drept urmare, primarului Coiculescu i se va face o plângere penală pentru abuz în serviciu, reclamanții fiind de părere că edilul îl menajează pe Pistol, căruia i-a și oferit certificatul de urbanism în plin scandal și anchetă legate de construcția din Stroiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here