În timp ce conducta de apă era spartă la Cloșani – Primarul de Padeș, euforic, arunca cu banii la lăutarii urcați pe mese

1108

Serafim Antonie, primarul liberal de Padeș, a chefuit la maximum, la finalul săptămânii trecute, într-un local din Padeș, în timp ce în localitate o conductă de apă era spartă. Edilului i-a păsat atât de mult de problemele localității, încât de “necaz,, și-a dat aproape toată chenzina de primar, proaspăt majorată, la lăutari, și cu mâinile în aer s-ar fi urcat și pe o masă din restaurant pentru a-și manifesta, alături de aceștia, starea de totală euforie. La cheful cu pricina, nu a petrecut doar primarul, edilul Serafim Antonie fiind însoțit aici, potrivit martorilor, și de o parte dintre funcționarii publici din Primăria Padeș.

Problemele cu care se confruntă cetățenii din comuna Padeș sunt numeroase, dar administrația locală pare că le ignoră în totalitate. Vorbim nu doar de conducta spartă de la intrarea în Cloșani(conducta ce alimentează căminele de captare a apei nefiind de importanță pentru angajații primăriei), ci și de execuția bugetară privind cheltuielile localității, nici în prezent aprobate, asta deoarece consilierii locali nu sunt de acord cu felul în care primarul a decis să risipească banul public. Să nu uităm, că, cu doar trei zile în urmă, același edil PNL a angajat la primărie doi șoferi pentru transportul elevilor comunei, asta în condițiile în care efectivele de școlari sunt în scădere. Apoi este de subliniat problema de la Padeș Util, societate prin intermediul căreia se derulează un proiect de salubrizare, finanțat cu peste 400 de mii euro. Societatea Consiliului Local înregistrează însă datorii uriașe la terți, iar parametrii fixați prin programul de salubrizare nefiind atinși, există pericolul ca oricând acești bani europeni să fie imputați CL Padeș.

La chef cu edilul și juristul primăriei!
Dar cât îi pasă primarului Serafim Antonie de aceste probleme se vede din starea edilului manifestată, vineri seara, la un chef organizat la localul Casa Verde, situat la intrare în localitatea Apa Neagră. Primarul, se vede în fotografia deținută de Gorjeanul, fericit, stă cu mâinile în aer, în timp ce o cântăreață, urcată pe o masă, are lângă microfon un teanc de bani. Și primarul a făcut grămada mare pentru cântăreața respectivă, spun persoane care au participat la eveniment, dar și alți funcționari publici, apropiați edilului. Juristul primăriei, Aurel Popescu, a fost și el la cheful de la Casa Verde, și acesta fiind la fel de nepăsător în legătură cu conducta spartă de la Cloșani. De altfel, unul dintre lăutarii care au gâdilat auzul lui Serafim Antonie în noaptea de pomină este și el subalternul primarului. Ion Gavrilescu, lăutar în timpul liber, este gestionarul instituției, spun martori, adică omul care se ocupă de gestionarea materialelor, ciment, fier, topuri de hârtie, consumate de instituție. De altfel, pentru acest tip de materiale, edilul are deja un dosar penal, multe fiind comandate fără aprobarea CL Padeș.

Alcoolul i-a dat aripi
Alături de primar, jurist și gestionarul-lăutar, a fost la cheful de vineri noaptea, în trecere, și funcționarul responsabil cu Achizițiile Publice ale primăriei. Din grupul respectiv a făcut parte și noul consilier personal al primarului, șoferul Haralambie Vrâncuț. Grupul de chefuitori s-ar fi întors în acea seară de la București, unde primarul a depus un pachet de proiecte pentru obținerea finanțării pe PNDL. Deși nu au venit acasă cu un rezultat clar privind asigurarea finanțării, membrii delegației au decis ca la întoarcerea acasă să se dea în stambă la localul din Padeș, Casa Verde, locul în care primarul s-ar fi urcat pe mese alături de lăutarii care au încins atmosfera. Petrecăreții au părăsit localul după orele 3.00, sâmbătă dimineața.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Daca era din haita voastra ori nu apasati pe pedala indignarii populimii, ori il prezentati ca fiind si el un om din popor, care se mai si veseleste, ca tot cetateanul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here