În Târgu-Jiu – Medicii și asistenții din cabinetele școlare își cer voucherele de vacanță în instanță

518
Primăria Târgu Jiu (Str. Constantin Brâncuși nr. 19)

Primăria Târgu-Jiu s-a ales cu un nou proces. Sindicatul “Sănătatea”, condus de Ion Măruță, a acționat în judecată instituția publică din municipiu, pentru neacordarea voucherelor de vacanță în 2018 pentru 48 de salariați. Este vorba despre medici și asistenți ai cabinetelor medicale din cadrul unităților de învățământ din municipiu, dar și despre angajați ai primăriei prin direcția de patrimoniu.

Voucherele de vacanță au devenit motiv de acțiune în instanță. Sindicatul “Sănătatea” a dat în judecată Primăria Târgu-Jiu, pe motiv că nu a acordat voucherele de vacanță pentru anul 2018 pentru medicii și asistenții medicali din unitățile de învățământ. Președintele Sindicatului “Sănătatea”, Ion Măruță, este convins că salariații vizați vor primi tichetele de vacanță, care li se cuvin prin lege. “Un număr de 48 de angajați ai Primăriei Târgu-Jiu, care își desfășoară activitatea în cadrul Dispensarelor Școlare din Târgu-Jiu, medici și asistenți medicali, nu au primit voucherele de vacanță în 2018. Sunt convins că instanța își va face treaba și vom câștiga procesul”, a declarat președintele Sindicatului “Sănătatea”, Ion Măruță.
Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu susțin că Direcția de Sănătate Publică este obligată să asigure finanțarea pentru drepturile salariale, astfel că angajații din cabinetele medicale școlare mai au de așteptat până se stabilește cine acordă sau nu aceste drepturi. “Finanțarea pentru salariile personalului medical din cadrul unităților de învățământ este asigurată din bugetul de stat. Conform contractului semnat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu (prin Direcția Publică de Patrimoniu) și Direcția de Sănătate Publică, aceasta din urmă se obligă să asigure finanțarea pentru drepturile salariale, drepturi în care se încadrează și voucherele de vacanță”, a declarat Ana Maria Giurea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Potrivit actului normativ,  bugetarii beneficiază de acordarea unui voucher de vacanţă pe suport de hârtie sau pe suport electronic, în valoare de 1.450 de lei, pentru achiziţionarea de servicii turistice în unităţile afiliate, conform O.U.G. 46/2017, de modificare şi completare a O.U.G. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă. De aceste tichete, beneficiază şi angajaţii din sistemul de sănătate, asistenţă socială, cabinetele medicale şcolare, creşe şi personalul din direcţiile de sănătate publică.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here