În Târgu-Jiu atmosferă de sărbătoare – Iluminatul festiv inaugurat de 1 decembrie

307
iluminatTârgujienii au avut un alt motiv de sărbătoare, pe lângă evocarea Zilei Naţionale de 1 decembrie. Aseară, puţin după orele 18.00, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a apăsat butonul de aprindere a iluminatului tradiţional Sărbătorilor de Iarnă al întregului oraş.

De pe o scenă amplasată în Piaţa Prefecturii şi sub numărătoarea inversă a lui Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, în doar o secundă de la apăsarea butonului, luminile s-au declanşat.

Cântăreaţa Narcisa Suciu, invitată la manifestare
Inaugurarea iluminatului festiv a avut loc în prezenţa a sute de târgujieni, pentru care acţiunea a fost una desprinsă din basme, iar oamenii s-au putut bucura de un spectacol oferit de Ansamblul „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă. După aprinderea beculeţelor ornamentale, artista Narcisa Suciu a urcat pe scenă pentru a-i încânta pe târgujieni cu o suită de colinde.
Lângă bradul artificial de 22 de metri din Piaţa Prefecturii a sosit tot de ieri şi sania cu reni a lui Moş Crăciun, care este aceeaşi ca şi cea de anul trecut. Totodată, sania a fost atracţia principală pentru copiii care au venit aseară însoţiţi de părinţi la manifestări. Ghirlandele care au împodobit oraşul se întind pe o lungime de 38 de kilometri, iar alţi 7 brazi împodobiţi cu beculeţe au fost instalaţi în cartierele din Târgu-Jiu. Faţă de anul trecut sunt cu 6 kilometri de ghirlande mai mult, cu 250 de figurine şi cu 40 de brăduţi în plus amplasate în zona de centru a oraşului.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here