În sunet de sirene: 114 ani de la înființarea Serviciului Român de Ambulanţă

532

Sub deviza Totdeauna si tuturor, gata pentru ajutor la data de  28 iulie 1906, la iniţiativa Prof. Dr. Nicolae Minovici, a fost dată în folosinţă prima ambulanţă din România. A functionat in Bucuresti, dupa modelul celei de la Viena si a fost cel de-al treilea serviciu de acest fel din Europa.

În cei 114 ani de existenţă, Serviciul de Ambulanţă a devenit unul dintre cele mai solicitate servicii din domeniul sănătăţii prin apelarea numarului unic 112 şi principal segment al asistenţei medicale şi transportului pacienţilor pentru ugenţe.

Implicarea, profesionalismul şi dăruirea colegilor noştri care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului de Ambulanţă onorează profesia şi întăresc rolul acesteia în relaţia cu pacienţii.

Serviciu Judetean de Ambulanta Gorj, a continuat sa se dezvolte si sa-si imbunatateasca in permanenta calitatea serviciului pentru a se ridica la nivelul asteptarilor gorjenilor, fiind vorba de interventii unde conteaza orice secunda. In anul 2019 am avut 32.000 de interventii si in prima jumatate a acestui an peste 16.000.

Conducerea SINDICATULUI SALVAMED AMBULANTA GORJ transmite cele mai calde urări colegilor noştri din cadrul Serviciului Român de Ambulanţă cât şi întregii echipe din Sistemul Naţional de Urgenţă.

Transmitem de asemenea, din partea celor aproximativ 11.500 de angajați din Serviciile Publice de Ambulanță către  toți  românii „Salutări de bine și multă sănătate!”,

Salutările vor fi susținute de sunetul sirenelor ambulanțelor din toate serviciile de ambulanță, la ora 10,00 – 28 iulie 2020. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here