În Sud și Sud-Vest, temperaturi resimtite de până la 40 de grade!

717

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza pentru următoarele zile. România este la această oră împărțită între două fenomene meteorologice extreme de caniculă şi furtuni.

Până la această oră sunt în vigoare două Coduri galbene. Prima atenționare meteorologică a intrat în vigoare la ora 13:00 și este valabilă până astăzi la ora 22:00.

În această perioadă pot fi furtuni, averse cu caracter torențial și grindină. Zonele afectate sunt județele Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vrancea, Buzău dar și Prahova.

Al doilea Cod galben este în vigoare de azi până vineri. Aici nu mai vorbim de ploi și grindină, ci de un val de căldură. Astfel cei care stau în nord-vestul, vestul și sud vestul țării vor suporta temperaturii ridicate, iar disconfortul termic va depăși pragul critic de 80 de unități. Maximele vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius la umbră.

„Ne așteptăm ca valurile de căldură să continue și să vorbim și pe parcursul săptămânii viitoare de disconfort termic accentuat în jumătatea vestică a țării acolo unde temperaturile se vor situa frecvent peste 33-36 posibil 37 de grade Celsius.

Așadar, luând în considerare aceste trei zile pentru cele 10 județe din partea de vest sud-vest a țării, acolo unde deja am înregistrat local în sud-vest la Băile Herculane și la Calafat 37 de grade Celsius, iar temperatura resimțită a fost pe areale extinse din partea de vest, sud-vest a țării de 38 chiar 40 de grade Celsius.

Mai multe, aici: https://www.antena3.ro/emisiuni/news-hour-with-cnn/romania-canicula-meteo-cod-galben-furtuni-temperaturi-record-607153.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here