În septembrie, Grădiniţa „Vis de Copil” se mută în casă nouă

131

O grădiniţă la standarde europene este pe punctul de a fi inaugurată. Aceasta se află pe strada Siretului şi va fi dată în folosinţă începând cu anul şcolar 2013-2014. Capacitatea de şcolarizare este de 120 de locuri, aici urmând să înveţe micuţii de la grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de Copil” din Târgu-Jiu. Valoarea investiţiei se ridică la 30 miliarde lei vechi.

Veşti bune pentru preşcolarii şi cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de Copil” din Târgu-Jiu. Începând cu anul şcolar 2013-2014 ei îşi vor desfăşura activitatea într-o clădire nouă, dotată şi utilată conform standardelor europene. „Până la sfârşitul acestei luni vor fi definitivate integral lucrările la acest obiectiv. Este vorba despre construirea unei noi grădiniţe cu program prelungit pe strada Siretului, o grădiniţă care are capacitatea de 120 locuri pentru copii preşcolari. Construcţia are demisol, parter şi două etaje, deci este dispusă pe patru niveluri. Va fi dotată corespunzător şi cu toate facilităţile, astfel încât ea corespunde celor mai exigente condiţii şi respectă toate standardele europene în vigoare. Valoarea construcţiei este de aproximativ 30 miliarde lei, atât de la bugetul de stat cât şi bugetul local”, a precizat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Conducerea Grădiniţei cu Program Prelungit „Vis de Copil” din Târgu-Jiu aşteaptă cu nerăbdare momentul mutări în noul sediu, subliniind faptul că din acel moment activitatea unităţii de învăţământ menţionate se va desfăşura la standarde europene. „Am solicitate cu mulţi ani în urmă o clădire pentru copiii din învăţământul preşcolar în zona centrală a oraşului, pentru că în această zonă nu s-au construit clădiri specifice pentru învăţământul preşcolar, ci s-au folosit case naţionalizate înainte de 1990. De aceea, mereu am fost în deficit cu înscrierea copiilor, fiind o avalanşă, an de an, a copiilor. Sperăm ca în această clădire să aibă loc un număr cât mai mare de copii şi să desfăşurăm o activitate într-adevăr la standarde europene. În unitatea în care suntem noi sunt o sută sau 120 de copii, dar clasele sunt arhipline, cu câte peste 30 de copii la grupă”, a menţionat Constanţa Teodorescu, directorul Program Prelungit „Vis de Copil” din Târgu-Jiu.

Noi proiecte pe agenta autorităţilor
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, investiţiile în unităţile de învăţământ vor continua, la nivelul municipiului nostru. „Această investiţie face parte din programul Primăriei de creştere a capacităţii unităţilor de învăţământ şi, în special a celor de învăţământ preşcolar, acolo unde s-a evidenţiat o tendinţă de creştere a numărului de înscrieri, astfel încât, pe lângă această unitate sunt alte proiecte, unele în stadii avansate privind construirea unor noi grădiniţe în specială în cartierele unde s-a dezvoltat construirea de locuinţe, cartiere noi ale municipiul”, a confirmat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here