În septembrie – 144 de bebeluşi beneficiază de lapte praf gratuit

108

Pentru luna septembrie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj distribuie lapte praf gratuit unui număr de 144 de bebeluşi. Cei mai mulţi beneficiari sunt din Târgu-Cărbuneşti, Motru, Rovinari şi Târgu-Jiu.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj distribuie peste 1.150 doze de lapte praf, în această lună. Numărul beneficiarilor pe septembrie este de 144. „Avem 144 de beneficiari, cei mai mulţi fiind la Târgu-Cărbuneşti – 48, Motru – 22, Târgu-Jiu 17 şi Rovinari 11”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.
Distribuirea laptelui praf a început, reprezentanţii primăriilor care au solicitat lapte praf fiind aşteptaţi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică pentru a-şi ridica dozele.
Fiecare bebeluş care beneficiază de lapte praf gratuit, conform legislaţiei în vigoare, primeşte lunar opt cutii de câte 400 grame. Distribuirea laptelui praf se face de către Direcţia de Sănătate Publică prin intermediul primăriilor, care primesc listele cu beneficiari de la medicii de familie din fiecare localitate.

Criterii de acordare a laptelui praf
Potrivit legislaţiei în vigoare, laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here