În semestrul II 2013, Niciun abandon în maternităţile gorjene

382

Potrivit raportului semestrial al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj privind situaţia copiilor părăsiţi în unităţile sanitare, copiilor pentru nu s-a stabilit identitatea, gravidelor cu risc social şi a activităţii de monitorizare a cazurilor de copii care au fost supuşi riscului de a fi părăsiţi în unităţile sanitare, la nivelul judeţului nostru nu s-a înregistrat niciun caz de abandon, în ultimele două trimestre ale anului trecut.

Biroul rezidenţial din aparatul propriu al DGASPC Gorj monitorizează abandonul în maternitate şi nou-născuţii cu risc de abandon sau părăsiţi în secţii ce oferă servicii medicale copiilor. Potrivit specialiştilor, în trimestrul III al anului trecut nu a fost semnalat niciun caz de abandon în maternităţile din judeţul Gorj, dar 5 nou-născuţi s-au aflat în situaţie de risc de separare de familia naturală.
În trimestrul IV situaţia a fost similară, nefiind abandonat niciun copil, au existat cinci cazuri de nou-născuţi aflaţi în situaţie de risc de separare de familia naturală şi în risc social. Din cei 5 nou-născuţi, unul a fost externat în familie, mama micuţului fiind minoră şi încadrată în grad de handicap. Alţi doi nou-născuţi beneficiază, împreună cu mamele lor, de serviciile Centrului Maternal Novaci, respectiv Târgu-Jiu.
Doi nou-născuţi au fost plasaţi la Centrul de primire şi evaluare în regim de urgenţă pentru copilul părăsit sau abandonat în maternitate în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbuneşti.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here