În scurt timp – Autorităţile locale vor începe distribuirea alimentelor europene

158

În pofida faptului că până în prezent nu au intrat în posesia alimentelor venite de la Uniunea Europeană, autorităţile locale sunt pregătite să demareze programul PEAD 2012. De îndată ce vor primi produsele şi listele beneficiarilor, reprezentanţii Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu vor începe distribuirea lor. În acest an sunt 11 tipuri de produse, spre deosebire de anii trecuţi când au fost doar şase.

Programul PEAD 2012 este pe punctul de a fi demarat la nivelul municipiului nostru. Categoriile de beneficiari au rămas aceleaşi, ca şi în anii trecuţi. Autorităţile locale aşteaptă să primească listele cu beneficiarii şi produsele pentru a începe distribuirea lor. „La această oră nu avem chiar toate datele; nu au sosit încă alimentele la noi şi nu avem nici tabelele cu beneficiari. Cele patru categorii de persoane care au beneficiat de aceste ajutoare de la Uniunea Europeană, în anii trecuţi, sunt aceleaşi şi în acest an, adică: şomerii care sunt în plată la momentul în care începe derularea programului, pensionari cu pensii sub 400 de lei, persoanele cu handicap şi persoanele beneficiare de ajutor social”, a declarat Teodora Ciobanu, şefa Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Mai multe tipuri de produse
Începând cu acest an, beneficiarii de alimente prin Programul PEAD vor primi mai multe tipuri de produse. „În cadrul programului PEAD 2012 vor fi distribuite către persoanele beneficiare un număr de 11 categorii de alimente, după cum urmează: fasole uscată, mălai, făină albă, orez, paste făinoase, pastă de tomate, roşii în bulion, conservă mazăre, biscuiţi, zahăr şi ulei”, a menţionat Ciobanu. Deocamdată nu se ştie ce cantităţi de produse vor ajunge la DPPS Târgu-Jiu şi nici cât va primi fiecare beneficiar. Distribuirea produselor va începe de îndată ce acestea vor ajunge în depozitul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu, finalizarea Programului PEAD 2012 fiind la sfârşitul lunii martie 2013.

Aproape 5.500 de beneficiari, în 2011
În 2011, la Târgu-Jiu au beneficiat de alimente europene 5.442 de persoane, pe categorii fiind următoarea statistică: şomeri – 1.470, pensionari cu pensii sub 400 lei– 1.428, persoane cu handicap – 2.229 şi persoane beneficiare de ajutor social 315. Anul trecut au fost distribuite şase tipuri de alimente şi anume: făină albă (15 kilograme), mălai (câte 10 kilograme), orez (9 kilograme), lapte praf (1,5 kilograme), paste făinoase (2 kilograme), biscuiţi (1,2 kilograme).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here