În primele 9 luni ale anului, 125 de copii au fost neglijaţi şi supuşi abuzurilor

368

În loc să îi iubească, aşa cum ar fi normal, unii părinţi aleg să-şi chinuiască proprii copii. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au înregistrat, în primele nouă luni ale anului, peste 200 de sesizări privind diverse abuzuri comise asupra minorilor. Nu mai puţin de 125 de cazuri au fost confirmate, minorii fiind neglijaţi şi supuşi abuzurilor emoţionale, fizice şi chiar sexuale.

Statistic vorbind, numărul copiilor abuzaţi este din ce în ce mai mare. Din cele 219 abuzuri înregistrate în primele 9 luni ale anului, la DGASPC Gorj, 125 au fost confirmate de specialiştii Direcţiei. Cele mai multe cazuri confirmate au fost de neglijenţă din partea familiilor, existând însă şi copii care au fost supuşi abuzurilor emoţionale, fizice şi chiar sexuale. Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au impus măsuri de protecţie a micuţilor. „Măsurile ce au fost luate în vederea soluţionării acestor sesizări au fost de evaluare a situaţiei psihosociale a fiecărui minor şi a familiei acestuia şi întocmirea actelor necesare, evaluare şi consiliere psihologică cu minorii (victime), consiliere socială şi psihologică cu părinţii şi instituirea de măsuri de protecţie specială în favoarea minorilor pentru care s-a impus acest lucru”, confirmă reprezentanţii DGASPC Gorj.
Pentru situaţiile în care s-a stabilit că minorii care au fost victime ale abuzului, neglijării sau exploatării să rămână în mediul familial, specialiştii DGASPC Gorj au monitorizat parcursul evoluţiei pentru o reintegrare cât mai bună în mediul respectiv.

Fenomen îngrijorător
Aproximativ patru sute de sesizări privind diverse forme de abuzuri, neglijenţă sau violenţă au fost înregistrate pe parcursul anului 2014 de către reprezentanţii DGASPC Gorj, numărul cazurilor sesizate fiind în creştere faţă de anul 2013.
În cadrul „Compartimentului de intervenţie în situaţie de abuz, neglijenţă, trafic, migraţiune, repatriere şi violenţă în familie” din cadrul DGASPC Gorj îşi desfăşoară activitatea patru funcţionari publici şi un psiholog.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here