În plină recesiune bugetară – Prefectul Liviu Andrei şi-a dublat venitul cu o primă de vacanţă

572

deschiderePrefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, nu suferă prea mult de tăierile salariale, de 25%, ale bugetarilor, acesta completându-şi veniturile cu prime. Una dintre acestea a încasat-o înaltul funcţionar public chiar în luna iulie a acestui an, şi reprezintă prima de vacanţă la care se ştia, în sistem, că s-a renunţat.

Liviu Andrei şi-a băgat astfel în buzunar, în iulie, aproape 100 de milioane de lei vechi, reprezentând atât salariu pe luna respectivă cât şi prima de vacanţă.

O parte din angajaţii rămaşi pe posturi în Prefectura Gorj o duc bine, sfidând criza financiară, reducerile salariale şi cele de personal. Un exemplu în acest sens îl dă chiar cel care se află în fruntea instituţiei, prefectul Liviu Andrei. Acesta, în luna iulie, când s-au pus în aplicare tăierile salariilor personalului din sistemul bugetar, nu a vrut să aibă un şoc prea mare la portofel. tabelDeoarece a rămas doar cu un venit net de 5.085 de lei, prefectul a apelat la o primă. Suma ce reprezintă această „bonificaţie”, numită şi primă de vacanţă, este de 4.271, cu circa 800 de lei mai mică decât salariul net din luna respectivă. Prefectul a încasat astfel într-o singură lună, per total, peste 9.000 de lei.

Exemplul, preluat de subordonaţi

Obişnuiţi cu absorbţia de resurse financiare din Prefectura Gorj şi reuşind să mai amâne restrângerile veniturilor lunare, tot în iulie, alţi cinci salariaţi au reuşit să-şi bage în portofele câte o primă de vacanţă. Este vorba despre un referent care a luat o primă în valoare de 1.110 lei, în timp ce salariul net luat în luna respectivă a fost de 907 lei. Listei de personal care s-a „dotat” cu primă de vacanţă, i se adaugă doi consilieri ce au obţinut rotunjirea veniturilor cu prime de 717, respectiv 826 de lei. Al patrulea remunerat după modelul prefectului a fost un şef de serviciu căruia i-a intrat în cont suma de 1.903 lei, căreia i s-a adăugat şi valoarea salariului net de 2.290 lei. Ultimul pe lista de prime de vacanţă din Prefectura Gorj a fost un consilier juridic. În aceeaşi lună, el a obţinut o primă de 1.414 lei, pe lângă venitul lunar net în valoare de 2.048 lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here