În plină primăvară / Peste 1.600 de gorjeni au fost diagnosticați cu viroze și pneumonii

339

Chiar dacă sezonul rece a trecut, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj continuă monitorizarea îmbolnăvirilor, constatând că în ultima săptămână 1.601 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii. În aceeaşi perioadă, 165 de persoane au necesitat internare.

Vremea capricioasă din ultima perioadă a făcut ca numărul persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonii să se menţină ridicat. Astfel, în ultima săptămână, peste 1600 de gorjeni au ajuns la medic cu simptomele acestor afecţiuni. “În ultima săptămână, până la data de 27 martie, au intrat în evidenţele medicilor 1.044 de persoane cu viroze şi 557 cu pneumonie. Numărul internărilor a ajuns la 165”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj sfătuiesc populaţia să îşi ia o serie de măsuri. Între acestea, prioritare sunt cele de igienă, fiind recomandată spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun. De asemenea, trebuie evitate locurile aglomerate. În plus, în această perioadă trebuie acordată o mare atenţie vestimentaţiei, multe persoane fiind tentate să adopte deja ţinutele de vară, în timp ce temperaturile sunt încă scăzute. Dacă s-au instalat deja simptomele de boală, specialiştii DSP Gorj recomandă prezentarea la medic şi evitarea automedicaţiei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here