În plină primăvară, Ninsori abundente în zona montană

324

Pe final de martie, iarna a revenit în forţă în zona montană Rânca şi, în câteva zile, a nins mai mult decât în ultimele luni la un loc. Drumarii au acţionat cu mai multe utilaje, pe DN 67 C Novaci – Rânca, astfel încât să se asigure că accesul turiştilor se face fără probleme.

Când nimeni nu se mai aştepta ca iarna să se întoarcă la Rânca şi pârtiile să arate mai bine decât la începutul sezonului de schi, ninsorile au revenit, aşternându-se zeci de centimetri de zăpadă proaspătă. Potrivit salvamontiştilor, în ultimele zile ale săptămânii trecute, a nins consistent şi s-a aşternut un strat nou de zăpadă, care depăşeşte o jumătate de metru. „A nins și zăpada depusă are peste 50 de centimetri. E zăpadă pe toate pârtiile, suficientă pentru a se schia în bune condiţii şi, în general, pentru practicarea sporturilor de iarnă, deşi ne aflăm la finalul primei luni de primăvară“, a menţionat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Drumarii, în acţiune
În ultimele zile, drumarii gorjeni au intervenit pe mai multe drumuri din judeţ. Vineri s-a acţionat cu 12 utilaje de deszăpezire pe principalele şosele naţionale care traversează Gorjul. Jumătate din utilaje s-au aflat pe DN 67C Novaci – Rânca, unde în zona staţiunii stratul de zăpadă de pe carosabil măsura, vineri dimineaţă, şi o jumătate de metru. „Am acţionat cu cinci utilaje proprii şi cu două utilaje primite de la Regionala Craiova, precum şi cu utilaje închiriate. Jumătate din cele 12 utilaje sunt în zona Rânca, unde zăpada a fost şi de o jumătate de metru. Intervenim în permanenţă şi suntem pe teren pentru a menţine traficul în condiţii bune. Vom menţine starea de alertă pentru a fi gata de intervenţie unde va fi necesar. Iată că iarna nu ţine cont de calendar şi ne-am trezit cu zăpezi mari la Rânca“, a declarat Ion Tudor.
În următoarele zile se anunţă o uşoară creştere a temperaturilor, însă drumarii sunt pregătiţi să intervină, în caz că vremea le mai face vreo surpriză.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here