În Parcul Central, Centru Turistic şi-a deschis porţile

242

inaugurare centru info 017Centrul de informare turistică din Parcul Central al Municipiului Târgu-Jiu a fost inaugurat ieri după-amiază. Spaţiul în care acesta a fost amplasat a fost folosit, până acum câteva luni, de artiştii plastici locali.

Acest centru înglobează şi un punct de vânzare de suveniruri şi unul cu opere de artă, dar şi un punct de informare turistică.

La inaugurarea centrului au fost prezenţi de la oameni de cultură, la primarul municipiului, Florin Cârciumaru, membrii comisiei consultativă de cultură din cadrul primăriei şi nu numai. De asemenea, printre aceştia s-a aflat şi Gheorghe Voican, reprezentantul firmei Visarta, care deţine drepturile de autor asupra operelor lui Constantin Brâncuşi. În urma unei bune colaborări, în ultimii doi ani, între această firmă şi Primăria Târgu-Jiu, s-a putut realiza punctul cu suveniruri care promovează operele lui Brâncuşi. În cadrul centrului din Parcul Central, turiştii vor găsi consultanţă turistică gratuită, dar şi obiecte şi amintiri din oraşul lui Brâncuşi şi chiar lucrări ale artiştilor plastici din cadrul Uniunii Artiştilor Profesionişti – filiala Gorj. Aceştia, în urma unui contract de parteneriat, îşi pot valorifica lucrările în acest spaţiu. La inaugurare, pe lângă oamenii de cultură locali, a mai fost prezent şi un grup de sculptori care au participat la Simpozionul Internaţional de Sculptură de la Caransebeş şi care, alături de Paul Popescu, preşedintele filialei UAP Gorj, au venit la Târgu-Jiu pentru a vizita aceste locuri.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here