În opinia PD-L Gorj, Sondaje măsluite, făcute în biroul judeţean al PSD

331

davitoiu nicolaeÎn urma informaţiilor făcute publice cu privire la sondajul executat de PSD Gorj pe un eşantion de 1.200 de persoane din judeţ, din care 400 din Târgu-Jiu, reacţia celor de la putere nu a întârziat să apară. Aceştia nu cred în veridicitatea datelor furnizate de conducerea organizaţiei judeţene a PSD şi sunt de părere că sondajul a fost făcut în birou.

Potrivit lui Dan Vîlceanu, purtător de cuvânt al PD-L Gorj, la baza faptului că sondajul a fost făcut din birou stau mărturiile unor primari. „Din ceea ce se pare sondajul nu este unul real, ci este făcut în birou. Mărturie stau declaraţiile primarilor PSD şi PNL. Printre primii care au fost nemulţumiţi au fost chiar liberalii, Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa, spunea că n-ar fi auzit pe nimeni care să fi realizat vreun sondaj la el în comună. La fel şi Rotaru de la PSD care nu ştie să fi fost cineva întrebat despre un potenţial sondaj. Deci practic este clar că sondajul este unul fictiv”, a spus Vîlceanu. Acesta crede şi că sondajul declanşează o luptă în interiorul Uniunii Social Liberale: „Sondajul a fost conceput ca un sistem de luptă în USL. Cifrele pe care cei din PSD le-au prezentat sunt de-a dreptul necredibile. Nu avem la cunoştinţă ca măcar pe vremea comunismului să fi fost sondaje care să se fi încheiat cu asemenea cifre, de aproape 100%. Şi Fidel Castro e uşor invidios pe Florin Cârciumaru pentru că nici măcar Castro nu are asemenea cifre în Cuba, deşi acolo vorbim despre un alt regim. Avem de-a face cu o manipulare nereuşită pentru că prin cifrele relevate de acest sondaj, practic, el este din start de necrezut”.

„Descoperitori de talente”

Tot pedelistul Vîlceanu îi numeşte, în urma sondajului, pe cei din PSD Gorj „descoperitori de talente într-ale sondajului”. „Acum câteva săptămâni domnul Laurenţiu Ciurel declara public că nici măcar nu au semnat un contract, şi acum deja avem nişte rezultate uluitoare. Este într-adevăr o performanţă. Sunt multe chestiuni care nu se leagă şi lucrul acesta ne face să credem că sondajul a fost făcut într-un birou, în unul nici măcar foarte mare. Nu poate fi un sondaj profesionist şi serios din motiv ce Marcel Romanescu şi Cosmin Popescu au fost trecuţi la UNPR”, a adăugat Dan Vâlceanu.

Dian Popescu, contestat

Nicolae Daviţoiu, preşedintele organizaţiei municipale PD-L Târgu-Jiu spune că sondajul PSD ar deveni unul credibil dacă ar fi publicat şi s-ar spune numele localităţilor unde a fost făcut, precum şi întrebările şi modul în care au fost puse. „Mulţi oameni, în special cei de la ţară, dacă li s-a spus că sondajul este făcut la cererea USL, normal că le-au răspuns aşa cum PSD şi-a dorit. Mi-e greu să cred că Dian Popescu a luat 49% privind funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Nu ştiu dacă în comune, poate doar în zona Ţicleni, dar în localităţi precum Glogova, Cătunele, sunt oameni care nici nu ştiu cum arată Dian Popescu. Şi în Târgu-Jiu depinde ce cartiere sondezi, că dacă toţi respondenţii au fost din Preajba, clar că ăia zic de bine, că doar Cârciumaru le-a asfaltat şi curtea. Ar fi culmea să nu voteze cu primarul”, a declarat Daviţoiu.

Centrul municipiului, de discutat

Acesta a mai spus că altfel ar fi procedat şi cu lucrările privind Bulevardul Victoriei din Târgu-Jiu: „Eu, dacă aş fi fost în locul celui care a făcut centrul oraşului, luam toată piatra cubică care a fost scoasă de la Bulevardul Brâncuşi, şi în tot centrul, în loc de betonul acesta puneam pietre de granit. În acest fel, făceam o economie de cel puţin un milion de dolari”. Şi Dan Vîlceanu spune că în ciuda procentelor de 96% obţinute de edilul de Târgu-Jiu, trebuie remarcate şi nerealizările: „Nu putem fi ridicoli să spunem că domnul Cârciumaru are 10% în sondaje, cum de altfel ni se pare ridicol să vii cu un procent de genul acesta. Dacă adăugăm şi marja de eroare în plus, probabil că am ajunge la un procent de 100%. Pe de altă parte, să nu ne facem că nu vedem şi nerealizările primarului în funcţie. Avem un centru căruia i-am putea spune căzătură pentru că se tot încearcă o recepţie a centrului şi firma constructoare tot lucrează la el de vreo două luni. Nu cred că cetăţenii municipiului Târgu-Jiu nu văd lucrul acesta. Probabil că şi noi am greşit până în prezent că nu am atacat primarul în funcţie pe chestiunea asta”.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here