În obiectiv în cupe, restanțieri în campionat

287

Pandurii a reușit să treacă de primul tur atât în Cupa Ligii, cât și în Cupa României, în campionat fiind, cel puțin deocamdată, sub pretenții și așteptări.

Trupa lui Petre Grigoraș a început sezonul cu o victorie în deplasare în Cupa Ligii, la Mediaș, succes care le-a asigurat gorjenilor prezența în sferturile de finală ale competiției, sferturi de finală ce se vor juca în luna decembrie, după ultima etapă a turului Ligii 1. După meciul de la Pîncota, Pandurii este calificată și în optimile de finală ale Cupei României Timișoreana, așa că, se poate spune, echipa gorjeană și-a îndeplinit obiectivele legate de cele două cupe, în schimb, clasamentul Ligii 1 arată o situație destul de dificilă.

Bucuroși că au evitat prelungirile
După partida de la Giurgiu, echipa gorjeană, sau mai bine spus cei 12 jucători ce au făcut deplasarea cu avionul de la București la Timișoara au avut parte de o altă surpriză neplăcută. Avionul a avut o întârziere de peste trei ore, iar jucătorii Pandurilor au petrecut ore bune în aeroport. Chiar și în aceste condiții, secundul Pandurilor spune că echipa a practicat un joc bun, la care a contribuit și formația gazdă: “Un meci disputat în condiții puțin mai deosebite, mă refer în primul rând la suprafața de joc. Dar și în aceste condiții, împreună cu echipa gazdă, cred că am făcut un spectacol frumos, ambele echipe au încercat să joace fotbal, s-au adaptat foarte bine la suprafața de joc și au creat situații de poartă care au plăcut spectatorilor. Spre bucuria echipei noastre am reușit să câștigăm acest joc și mă bucur foarte mult că am reușit să o facem în timpul regulamentar. Veneam la două zile de la un meci foarte greu cu Astra și sunt sigur că dacă ajungeam în prelungiri, efortul depus la Giurgiu și-ar fi spus cuvântul. Pe de altă parte, mă bucur că după acest joc, la prima vedere, nu avem nici probleme medicale și putem să pregătim liniștiți următorul meci din Liga 1”, a declarat Marian Dinu, care, în condițiile suspendării lui Petre Grigoraș, i-a ținut locul acestuia nu doar pe banca tehnică, ci și la conferința de presă.

Lotul mai bun a făcut diferența
Șoimii Pîncota a încercat să se ridice la nivelul unei echipe de prim eșalon și în multe rânduri a și reușit. Echipa arădeană a fost la un pas de a împinge meciul în prelungiri și a jucat de la egal la egal cu Pandurii mai ales datorită dăruirii exemplare a jucătorilor săi, însă până la urmă, diferența de eșalon s-a făcut simțită și gorjenii s-au impus prin valoarea și maturitatea jucătorilor: “Valoarea echipei și-a spus cuvântul. Avem un lot bun, chiar foarte bun pentru Liga 1, și chiar și în aceste condiții, cu o suprafață mai grea și denivelat și moale, jucătorii noștri au pus mingea jos, au pasat foarte mult și și-au creat și ocazii de gol”, a comentat Marian Dinu, care a lăudat echipa gazdă, spunând despre aceasta că se va descurca foarte bine la nivelul Ligii a 2-a, deși este nou promovată în acest eșalon.

Nu foarte atrași de cupă
În ceea ce privește ținta pe care gorjenii o urmăresc în Cupa României Timișoreana, Dinu a răspuns evaziv, menționând doar că s-ar bucura dacă Pandurii ar ajunge să joace finala: “Obiectivul nostru în cupă este să ajungem cât mai sus. Dacă vom ajunge să jucăm finala, ar fi foarte bine”.
Chiar mai distant față de această competiție, deși a tratat-o cu respect și oarecare teamă, folosind doar jucători obișnuiți cu prezența în meciurile de Liga 1 în partida de la Pîncota, a fost Petre Grigoraș, care ar fi preferat trei puncte în meciul cu Astra victoriei în fața Șoimilor: “Aș fi vrut să am puțină, foarte puțină șansă și la Astra… Sincer, dacă am fi câștigat acolo și ieșeam de aici din cupă, poate eram mai bucuros. Dar, ce să mai facem, nici acum nu mi-a trecut supărarea”, a mărturisit antrenorul Pandurilor. O performanță majoră în Cupa României se pare că este tratată special în Regulamentul de Ordine Interioară, jucătorii și antrenorii urmând a împărți jumătate din sumele încasate în această competiție, cealaltă jumătate urmând a rămâne clubului.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here