În numele Rotary Club, Medici din Gorj, voluntari la Seciuri și la Ruget

350

Rotary Club Târgu-Jiu a demarat duminică, 21 august 2016, proiectul intitulat „Caravana de consultații medicale”, prin care membrii clubului, de profesie medici, precum și prieteni ai acestora, tot cadre medicale, oferă consultații medicale gratuite pentru comunitățile sărace și marginalizate din județul Gorj. Coordonatortul proiectului, medicul Bogdan Niculescu, spune că pe viitor are în vedere implicarea primarilor și asistenților sociali pentru identificarea vârstnicilor care nu au posibilitatea de a se deplasa la dispensar.

„Caravana de consultații medicale” a debutat la Centrul de Permanență Prigoria, unde echipa de medici formată din: Dr. Stanciu Gheorghe, Dr. Stanciu Marilena, Dr. Neamțu Tatiana, Dr. Voinea Ștefan și Dr. Niculescu Bogdan au oferit consultații, fiecare pe specialitatea lui: ORL, Oftalmologie, Cardiologie, Stomatologie și Ortopedie.
Echipa de medici a fost sprijinită de dr. Hortopan Ramona, medicul de familie din Roșia de Amaradia care a fost deosebit de amabilă și s-a implicat foarte mult în acest proiect.

Consultații gratuite pentru zeci de gorjeni
În cadrul acțiunii de duminică, au fost efectuate în jur de 25 de consultații pe fiecare specialitate, nivelul acestor consultații fiind cel de Ambulator de specialitate, respectiv consultații primare (diagnostic) și prescriere tratament, inclusiv ecografie cardiacă cu un ecograf portabil. „Pe viitor am dori să implicam și primarii, iar împreună cu asistenții sociali să putem identifica pacienții, mai ales vârstnici, care nu au posibilitatea de a se deplasa singuri la dispensarul unde noi consultăm, proiectul adresându-se practic acestei categorii de pacienți”, a declarat dr. Bogdan Niculescu – coordonatorul acestui proiect.
„Caravana de consultații medicale” va continua până în luna decembrie, în funcție de evoluția proiectului și de interesul manifestat de comunitățile cărora li se adresează, urmând să se ia în considerare continuarea sa și în anul viitor. Prin acest proiect Clubul Rotary Târgu-Jiu transpune în fapt tema anului Rotarian 2016-2017, respectiv – Rotary în serviciul umanității”.
Rotary este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, reunind oameni de afaceri și reprezentanți ai diferitelor profesii din întreaga lume, care consideră importantă asigurarea de servicii umanitare, încurajează înalte standarde etice în toate domeniile de activitate și ajută la menținerea păcii, precum și la stabilirea de relații de bună înțelegere între popoare. Rotary Club reunește aproximativ 1,2 milioane de membri, în 34.000 de cluburi din peste 200 de țări.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here