In memoriam Bach – Concert de muzică de cameră, în premieră la Târgu-Jiu

389

lyra gorjului (6)Concertul lunar al Orchestrei de Muzică de Cameră „Lyra Gorjului” a avut loc, de data aceasta, cu o săptămână mai devreme.

Deşi repertoriul a fost unul mai dificil, fiind vorba despre un concert omagial Johan Sebastian Bach, prestaţia muzicienilor a ridicat duminică sala în picioare.

La împlinirea a 325 de ani de la naşterea compozitorului Johan Sebastian Bach, „Lyra Gorjului” a oferit, duminică seara, spectatorilor şi iubitorilor de muzică de cameră, un repertoriu integral din muzica acestui compozitor. „Am considerat absolut normal să facem acest concert omagial, pentru că astăzi (n.r. – duminică) se împlinesc 325 de ani de la naşterea lui Bach. Sunt piese pe care nu le-am mai cântat, un spectacol în premieră absolută”, a declarat Ilie Cetean, dirijorul orchestrei. Deşi sala nu a fost plină, spectatorii prezenţi au urmărit cu mare interes evoluţia muzicienilor şi au savurat fiecare moment şi fiecare acord în parte. Solistul concertului a fost pianistul Florin Berculescu.
Concert susţinut mai devreme
Spectacolul a fost unul foarte reuşit şi, în acelaşi timp, muncit, efortul fiind cu atât mai mare cu cât concertul a avut loc cu o săptămână mai devreme. „S-a muncit mult mai ales că noi am cântat cu o săptămână mai devreme, deci am avut mai puţin timp pentru repetiţii. Totuşi, eu sper că am arătat de ce suntem în stare şi am făcut ce trebuia făcut”, a mai spus Cetean. Orchestra de Muzică de Cameră „Lyra Gorjului” este un produs al Şcolii Populare de Artă şi este formată din muzicieni târgujieni cărora, li se mai adaugă, din când în când, colaboratori de la instituţii de cultură din alte judeţe, duminică fiind prezenţi la Târgu-Jiu câţiva colaboratori din Craiova.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here