În lipsa ministrului Economiei – FNM cere reluarea procesului pentru CEO

138

Picture 174Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, trebuia să fie prezent ieri la Târgu-Jiu, conform celor discutate de reprezentanţii autorităţilor judeţene cu sindicaliştii Federaţiei Naţionale a Muncii(FNM). Din păcate, ministrul nu a mai dat niciun semn că ar vrea să vină la Târgu-Jiu, deşi problema CEO se acutizează, atât liderii USL Gorj cât şi reprezentanţii sindicatelor comportându-se de parcă ar fi într-o oală sub presiune.

Mai mult, în ciuda hotărârii pozitive date de Tribunalul Gorj, FNM, Liga Muncitorilor din România şi Sindicatul Energoconstrucţia Rovinari au făcut contestaţie în anulare şi recurs pentru a împiedica, pe ultima sută de metri, realizarea Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Contestaţia în anulare a fost solicitată instanţei Tribunalului Gorj luni, 21 mai, termenul stabilit de instanţă pentru contestatori, adică pentru sentinta ceoLiga Muncitorilor din România şi pentru Sindicatul Energoconstrucţia Rovinari, pentru judecarea cauzei fiind 29 mai. Contestatorii cer instanţei de judecată să reia procesul din 16 mai, în care s-a stabilit înmatricularea CEO, pe motiv că nu s-au îndeplinit procedurile legale de citare a părţilor la procesul de săptămâna trecută. Mai precis atât Liga Muncitorilor din România cât şi Sindicatul Energoconstrucţia Rovinari, nu au fost citate la proces.

În paralel, şi FNM a făcut recurs, procesul urmând să se judece la Curtea de Apel Craiova. Preşedintele FNM, Constantin Creţan, a anunţat de altfel că nu va renunţa în ruptul capului la acest demers, deoarece a văzut că lucrurile privind CEO sunt scăpate total din mână.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here