În iunie, 148 de persoane muşcate de căpuşe

154

capuseDe la începutul acestei luni şi până în prezent, 148 de gorjeni s-au prezentat la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Niciunul dintre aceşti pacienţi nu a avut probleme.

Numărul persoanelor muşcate de căpuşe continuă să crească, deşi isteria acestui fenomen a început să se diminueze. În doar două săptămâni, la nivelul judeţului nostru, aproape 150 de persoane s-au prezentat la spitale după ce au fost muşcate de căpuşe. „De la începutul acestei luni şi până în prezent am avut 148 cazuri de persoane muşcate de căpuşe. Din fericire nu au fost probleme deosebite, niciuna dintre aceste persoane nu a necesitat internare”, a declarat Narcis Mărgineanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Prezentarea la medic, importantă

Este foarte important ca persoanele muşcate de căpuşe să se adreseze medicilor, astfel se supun unor riscuri destul de mari. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj atrag atenţia populaţiei asupra urmărilor grave pe care le poate avea muşcătura de căpuşă. „Muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător. Este o boală care necesită tratament îndelungat, nefiind obligatorie internarea. Boala Lyme, cum este denumită boala dată de muşcătura de căpuşă, evoluează în mai multe stadii, stadiul iniţial este cu eritem local şi după aceea este migrator. Pot să apară complicaţii în timp, iar dacă nu se tratează poate duce chiar la decesul persoanei respective”, explică Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. Specialiştii recomandă persoanelor care stau un timp îndelungat în zone cu iarbă înaltă să poarte pantaloni lungi, şosete şi bluze cu mâneca lungă. În cazul în care au fost muşcaţi de căpuşă, ar fi bine să se prezinte la medic.

Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here