În iulie – Peste 2.800 de gorjeni s-au adresat centrelor de permanenţă

113

Pe parcursul lunii iulie, aproape trei mii de gorjeni au apelat la serviciile puse la dispoziţia lor în cele 14 centre de permanenţă care funcţionează pe raza judeţului nostru. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la centrul de permanenţă din Bumbeşti-Jiu, urmat la mică distanţă de două centre din municipiul Târgu-Jiu. Au fost şi 24 de situaţii în care s-a solicitat intervenţia ambulanţelor. De asemenea, medicii care deservesc aceste centre de permanenţă au acordat şi 20 de îngrijiri la domiciliu.

La nivelul judeţului nostru, la ora actuală funcţionează 14 centre de permanenţă. Acestea sunt în localităţile: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Bumbeşti-Jiu şi Bâlteni. Ele se dovedesc a fi din ce în ce mai eficiente, dat fiind faptul că numai în luna iulie numărul celor care au apelat la serviciile centrelor de permanenţă a depăşit 2.800. Mai mult decât atât, medicii din aceste centre au acordat şi 20 de îngrijiri la domiciliu. “Pe luna iulie, numărul bolnavilor pentru care s-a asigurat continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă a fost de 2.816. Pe categorii de vârstă, au fost 70 de pacienţi de până într-un an de zile, 138 cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, 1.820 de pacienţi cu vârste cuprinse între 5 şi 59 de ani şi 712 de peste 60 de ani. Au fost acordate şi 20 de consultaţii la domiciliu, iar în 24 de cazuri a fost nevoie de intervenţia echipajelor de ambulanţă”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

La Bumbeşti-Jiu, cea mai mare adresabilitate
Pe parcursul lunii iulie, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la centrul de permanenţă din Bumbeşti-Jiu. Acolo s-au prezentat 360 de pacienţi. La scurtă distanţă sunt două dintre centrele din municipiul Târgu-Jiu, unul având 326 şi celălalt 321. Cele mai puţine solicitări au fost la Cătunele – 95 şi la Samarineşti – 100. În localităţile unde sunt centre de permanenţă va fi asigurată asistenţă medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se va efectua în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here