În Gorj sunt aproximativ 40 de cereri pe lună pentru îngrijiri la domiciliu

210

La nivelul județului Gorj există zece furnizori de îngrijiri la domiciliu. Bugetul alocat lunar acestora este de aproximativ 50-66.000 de lei, pe anul 2017 fiind alocată suma de 504.000 de lei. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că în fiecare lună sunt înregistrate în jur de 40 de solicitări pentru îngrijiri la domiciliu, cele mai multe dintre acestea fiind pe Oncologie, urmând cele pe Neurologie – mai exact, accidente cerebrale – şi Chirurgie, respectiv servicii post-chirurgicale.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj este în relaţie contractuală cu cinci furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu. Bugetul alocat acestora anul trecut a fost de 504.000 lei, lunar plătindu-se în jur de 50.000 de lei furnizorilor. „În acest an avem un buget de 504.000 lei pentru îngrijiri la domiciliu, lunar decontându-se 50-60.000 de lei. În fiecare lună sunt în jur de 40-50 de cereri pentru îngrijiri la domiciliu. Cele mai solicitate servicii au fost acordate bolnavilor de cancer, urmând cei cu probleme neurologice şi afecţiuni chirurgicale”, explică Daniel Şurlea, preşedinte al CJAS Gorj.

Zeci de zile de îngrijiri la domiciliu
În tariful pe o zi de îngrijire sunt incluse şi costurile materialelor sanitare pentru realizarea serviciului de îngrijire la domiciliu. Furnizorul este obligat să efectueze minimum o vizită pe zi la domiciliul asiguratului, conform recomandării medicului.
Un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu în funcţie de recomandarea medicului, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri/în ultimele 11 luni, în mai multe etape. Un episod de îngrijire este de maximum 30 de zile.
Furnizorii de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu acordă asistenţă conform unui plan de îngrijiri în conformitate cu recomandările făcute de către medicii de specialitate din ambulatoriu şi spital, zilnic, inclusiv vineri, sâmbătă, duminică şi în timpul sărbătorilor legale.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here