În Gorj, situaţii de urgenţă imaginate

344

Exercitiu Godinesti 3Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale a fost marcată în Gorj prin …vorbe. Pompierii gorjeni sunt norocoşi pentru că locuitorii judeţului nostru s-au confruntat foarte rar cu astfel de situaţii.

Aşa se face că, de cele mai multe ori, pentru a se menţine în formă, pompierii au fost nevoiţi să îşi imagineze situaţii de urgenţă şi să facă exerciţii.

Judeţul nostru, în mare parte, a fost ferit de calamităţile naturale care au distrus multe alte zone din ţară. Chiar şi în acest an, apele care au cuprins o bună parte din Moldova pe noi ne-au ocolit. Aşa se face că pompierii gorjeni nu prea au „obiectul muncii”, fiind nevoiţi ca, din când în când, să se Exercitiu interventii in caz de inundatii Godinesti 1prefacă. Periodic, aceştia execută exerciţii care să îi menţină în formă şi care să îi pregătească pentru eventualele situaţii de urgenţă. „A doua miercuri din luna octombrie este marcată ca fiind Ziua Reducerii Riscurilor Dezastrelor Naturale. Cu această ocazie ISU Gorj a desfăşurat mai multe activităţi menite să marcheze această zi. A avut loc şedinţa omagială a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă la care participă atât membri acestui comitet cât şi primarii oraşelor şi municipiilor din judeţ precum şi directorii liceelor şi unităţilor de învăţământ superioare din municipiul Târgu-Jiu”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Tot cu această ocazie, trei unităţi ale ISU Gorj şi-au deschis porţile pentru vizitatori. Micuţii s-au bucurat că au avut această ocazie, admirând echipamentul din dotare şi autospecialele dotate pentru diferite tipuri de incendii.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here