În Gorj – Nouă puncte de colectare, destinate sinistraţilor din Galaţi

183

Prefectura Gorj a demarat o campanie de strângere de alimente pentru sinistraţii din Galaţi. Cu sprijinul Consiliului Judeţean, Primăriei Târgu Jiu, Jandarmeriei, ISU, IPJ şi Crucii Roşii au fost amenajate puncte de colectare a alimentelor neperisabile şi materialelor de construcţii în Târgu Jiu, Motru, Bumbeşti-Jiu, Novaci, Rovinari, Tismana, Târgu Cărbuneşti, Turceni şi Ţicleni.

Campania de sprijinire a populaţiei grav afectate de inundaţiile din judeţul Galaţi, se va desfăşura în perioada 19-22 septembrie 2013.
Organizatorii solicită sprijinul tuturor celor care pot dona diverse materiale de construcţii, precum şi alimente neperisabile în termen de valabilitate. De asemenea, cei care doresc sa acorde un sprijin financiar o pot face prin depunerea a diverse sume de bani în contul bancar RO95RNCB014904211632001 aparţinând Crucii Roşii – Filiala Gorj, deschis la B.C.R. Târgu-Jiu, cu menţiunea: „Pentru sinistraţii din judeţul Galaţi”.

Gospodării devastate, vieţi pierdute
Județul Galați a fost lovit în noaptea de miercuri spre joi de inundații care au dus la pagube materiale, dar și la pierderea de vieți omenești. Ultimul bilanț al inundațiilor arată că nouă persoane și-au pierdut viața după ce au fost luate de viituri, iar o alta este dată dispărută. Conform reprezentanților Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, inundațiile produse în urma ploilor torențiale, care au atins 110 l/mp, formându-se viituri pe versanți, au provocat pagube importante în 17 localități din județ, fiind evacuate 519 persoane.
Inundațiile au afectat 700 de locuințe, în unele apa atingând un metru înălțime, precum și peste 500 de curți și grădini. Totodată, patru localități din județ sunt nealimentate cu energie electrică. „Au fost cantități foarte mari de precipitații (110 l/mp la Grivița, 96 l/mp la Vlădești) și scurgeri importante de apă pe versanți, fapt ce a dus la creșterea rapidă și semnificativă a debitelor pâraielor Suhu și Geru. În localitatea Cuca, doi bărbați cu vârste de 62, respectiv 85 de ani au murit înecați, o femeie de 74 de ani a decedat, cel mai probabil în urma unui infarct, iar la Cudalbi, o fetiță de opt ani a fost luată de viitură. De asemenea, o persoană este dată dispărută, la Grivița”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Petrica Pațilea Crângan. Potrivit acesteia, au fost inundate peste 700 de case și peste 500 de curți și grădini, fiind evacuate de către pompieri 339 de persoane și salvate 45 de persoane și 122 de animale.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here