În Gorj, la Bradul de Crăciun

248

bunila (1)În Ajunul Crăciunului la fiecare casă de creştin se împodobeşte bradul, eveniment la care participă toţi membri familiei. Anul acesta cel mai târziu vor sosi ca să fie alături de familii parlamentarii.

Ei vor avea ce pune în pom pentru că în ciuda tuturor tăierilor şi a tuturor reducerilor de venituri, lor li s-au respectat tainul. Un singur lucru nu vor putea pune în pom parlamentarii, sentimentul de mulţumire pentru realizările lor politice. Cei trei parlamentari portocalii au prins cel mai ingrat mandat din câte au existat vreodată în cei 21 de ani de democraţie parlamentară au avut de încasat chiar din partea unui om de presă sacrificiul suprem în faţa a milioane de privitori. Acest lucru s-a petrecut tocmai atunci când primul ministru îşi ţinea unul din sinistrele sale discursuri în faţa unei Opoziţii decimate de parlamentarii morali şi trădători, care au fugit din rândurile ei pentru binele lor personal. Poporul care i-a ales, n-are de ce să fie mulţumit de importanţa lor.

Spre cinstea lor, parlamentarii de Gorj nu au dat bir cu fugiţii, deşi Dan Ilie Morega nu mai e liberal. Până acum nu ştiu ca el să fi semnat cu vreun partid politic, cel puţin ca independent mai are scuza că nu s-a aliat cu Puterea.

Cât priveşte parlamentarii PSD-ului, chiar dacă şi-au făcut datoria în munca de Plen, nu pot fi trataţi cu vorbe de alint, atâta vreme cât lupta lor de opoziţie a fost fără rezultat. Depresia naţională a ajuns atât de mare, încât lumea umblă pe stradă cu capul în pământ, în vreme ce filosofia Puterii ne conduce zi de zi către cea mai neagră sărăcie din câte au existat vreodată în ultimii 50-60 de ani în Gorj. Bugetarii pun în pomul de Crăciun renunţări, pensionarii medicamente mai puţine şi privaţii lacăte, pentru că multe din firmele lor sunt strivite de voinţa oamenilor Puterii. Am vorbit zilele trecute cu Eugen Vâlceanu şi i-am simţit durerea în glas atunci când mi-a spus că oamenii săi sunt acasă, iar lui i s-au anulat contracte aflate încă în derulare.

Am perceput mişcările sindicatelor din minerit ca pe lupta ultimei şanse, cel puţin pe Valea Motrului prognozele sunt sumbre. În faţa unei asemenea tristeţi, gutuia din fereastră sau punguţa cu citrice nu mai reprezintă decât palide consolări. Şi totuşi, de Sărbători trebuie să ne deschidem sufletul, trebuie să credem că vor veni ani mai buni, trebuie să luptăm ca să încheiem această istorie a necazului care a ciuruit cu buletine de vot. Desigur, noi trebuie să ne rugăm pentru binele celor care ne conduc, dar şi ei trebuie să facă la fel, să-şi ia răspunderea şi să nu mai facă legi strâmbe şi să rezolve problema migraţiei politice justiţiar plecarea din mandatul de drept către mandatul de complezenţă, care se poartă doar ca să susţină puterea, să fie sancţionată cu pierderea calităţii. Alegerile parţiale ne-ar costa mult mai puţin decât actuala stare de talmeş-balmeş.

Rămâne în sarcina noastră, a celor care scriem, să scoatem la lumină adevărul din pragul căruia să vă urăm cu sinceritate La Mulţi Ani!

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here