În Gorj – Cea mai mică rată a şomajului din ultimii 15 ani

184

ajofm declaratii drepturi autor (2) insPotrivit ultimilor indicatori din primele zile ale acestei luni, rata şomajului de la nivelul judeţului nostru a ajuns la valoarea cea mai mică din ultimii 15 ani.

 

Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, a declarat faptul că luna iunie a venit cu veşti îmbucurătoare pentru forţa de muncă a judeţului nostru. „Numărul şomerilor înregistraţi la ora actuală în Gorj este de 9.138, corespunzător unei rate a şomajului de 6,20%. Din numărul total de şomeri, 4.065 sunt femei, 3.828 sunt şomeri indemnizaţi şi 5.310 neindemnizaţi. La nivel naţional, rata şomajului este de 4,56% corespunzătoare unui număr de 409.938 de persoane fără un loc de muncă. Judeţul Gorj ocupă acum locul 9 pe ţară privind numărul de şomeri, pe primele două locuri aflându-se la egalitate judeţele Vaslui şi Mehedinţi cu o rată a şomajului de 8,64%”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Acesta a precizat că rata şomajului este într-un trend descrescător la nivelul judeţului nostru, în prezent înregistrându-se cea mai scăzută rată a şomajului din ultimii 15 ani.

279 de gorjeni, angajaţi

Referitor la programele de formare profesională, la începutul acestei luni, AJOFM Gorj avea în desfăşurare un număr de 21 de cursuri de (re) calificare profesională, în care sunt cuprinse 510 persoane, din acestea 480 fiind şomeri, 15 deţinuţi ai Penitenciarului Târgu-Jiu şi 15 persoane cu plată. De asemenea, de la începutul acestui an şi până la 1 iunie, AJOFM Gorj a finalizat 15 cursuri, absolvite de un număr de 364 de gorjeni, din care 334 sunt şomeri şi 10 deţinuţi. Totodată, plasaţi în câmpul muncii în primele cinci luni ale acestui an au fost un număr de 279 de absolvenţi ai cursurilor organizate de AJOFM Gorj.

91 de job-uri în Gorj

Cei care au o anumită calificare pot opta în aceste zile pentru unul din cele 91 de posturi vacante puse la dispoziţia şomerilor de către angajatorii gorjeni, prin intermediul AJOFM. Oferta judeţeană cuprinde 11 posturi de frezor universal, câte şase de ospătar şi lucrător gestionar, câte cinci de coafor, strungar universal şi muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii. De asemenea, până joi inclusiv, oferta săptămânală a AJOFM cuprinde şi câte patru job-uri de sudor, pedichiuristă, cosmeticieni, două de maseuri, cinci de agenţi de vânzări, doi de electromecanic, şi câte un post de patiser, tâmplar universal, femeie de serviciu, stivuitorist, şofer autocamion, lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale, încărcător-descărcător, maşinist la maşini pentru terasamente, operator calculator electronic şi reţele, operator introducere, validare şi prelucrare date. Totodată, o şansă la angajare o au şi şomerii gorjeni cu studii superioare, oferta AJOFM cuprinzând şi posturi vacante de inginer agronom, inginer construcţii civile, industriale şi agricole, technician geolog.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here