În Gorj – Bugetul Sănătăţii se vrea suplimentat cu aproape 200 de miliarde

183

cjas interior (5)Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj aşteaptă o nouă rectificare bugetară, pentru a putea fi acoperite cheltuielile până la sfârşitul acestui an. Ultima rectificare a venit în luna august, dar pentru spitale nu s-a primit nimic atunci.

De aceea, managerii unităţilor spitaliceşti aşteaptă cu nerăbdare suplimentarea bugetului. Deocamdată nu se ştie când va veni; între timp, reprezentanţii CJAS au făcut un necesar de suplimentat pentru toate domeniile, acesta însumând aproape 200 de miliarde lei vechi.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit în luna august o rectificare bugetară în valoare de peste 16,4 milioane lei. Din această sumă, cea mai mare parte a revenit unităţilor farmaceutice, 12,5 milioane de lei. De asemenea, s-a mai primit suma de 5,2 miliarde de lei vechi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, 240 de milioane de lei vechi pentru analizele de laborator şi pentru îngrijirile la domiciliu, 280 de milioane de lei vechi. Pentru unităţile spitaliceşti din judeţul nostru nu s-au primit bani în urma rectificării bugetare, dar se aşteaptă ca aceasta să vină în următoarea perioadă.

Pentru spitale ar fi nevoie de 125 de miliarde

La ora actuală, spitalele gorjene mai au bani pentru acoperirea cheltuielilor doar până la finalul lunii octombrie. Astfel, rămân descoperite ultimele două luni ale anului. Din acest motiv, dar şi pentru că în luna august nu a fost prevăzut nimic pentru spitale, CJAS Gorj a calculat suma care ar fi necesară unităţilor spitaliceşti: 125 miliarde lei vechi. “Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ne-a cerut un necesar de suplimentat pentru toate domeniile. Astfel, pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală suma este de 34 miliarde lei vechi, pentru programele de sănătate – 17 miliarde, pentru centrele de permanenţă – 1,3 miliarde, pentru spitale – 125 miliarde şi pentru medicina primară – 20 miliarde”, a explicat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj. Cât priveşte data când va veni suplimentarea bugetului, aceasta încă nu a fost stabilită, dar va fi până la sfârşitul lunii octombrie. „Cu certitudine nu ştim când primim suplimentarea; nu ni s-a spus o dată sigură, dar în cursul acestei luni va veni rectificarea”, a menţionat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here