În dosarul lui Ciurel, CEO a modificat suma pentru care s-a constituit parte civilă

318

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat joi, pentru data de 18 martie, dezbaterile în dosarul “Turceni – Rovinari”, în care figurează drept inculpat și fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel. În mod uimitor, ieri, un jurist al Complexului Energetic Oltenia s-a adresat instanței solicitând modificarea sumei pentru care compania se constituise parte civilă în dosar. De altfel, CEO a luat hotărârea să figureze în proces pe ultima sută de metri din mandatul lui Ciurel, fără să se facă vreodată publică suma solicitată de societate drept prejudiciu în dosar. Decizia Departamentului juridic al CEO, luată abia la finalul lui octombrie, a fost aprobată atunci şi de Consiliul de Supraveghere, o lună mai târziu Ciurel nu mai era managerul privat al companiei.

La primul termen al procesului pe fond, Victor Ponta nu s-a prezentat în sala de judecată, fiind plecat în străinătate. El a fost reprezentat de un avocat, care a cerut însă amânarea procesului, pe motiv că trebuie să studieze dosarul, deoarece a fost angajat de curând de fostul premier. La acest termen, un consilier juridic de la Complexul Energetic Oltenia a depus, însă instanței, un document prin care modifică suma pentru care instituţia se constituie parte civilă în dosar, fără însă să precizeze cuantumul acestei sume. Prejudiciul stabilit de anchetatori în dosar este de 5,6 milioane euro.
Procurorul de şedinţă a solicitat, în plen, doar menţinerea măsurii controlului judiciar în cazul lui Dan Şova, iar avocatul lui a declarat că nu se opune acestei cereri.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here