În dosarul funcţionarei ilegale promovată la Prefectură, Magistraţi gorjeni, anchetaţi pentru complicitate la fals şi uz de fals

154

deschidereMai mulţi magistraţi din Gorj şi un avocat au fost cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru infracţiuni de complicitate la fals şi uz de fals.

Este vorba despre dosarul în care au fost cercetaţi şi funcţionarii de la Prefectura Gorj pentru faptul că s-au trecut fictiv în mai multe comisii de alegeri, s-au pontat şi nici măcar nu au trecut prin localităţile respective. Dacă funcţionarii s-au ales, totuşi, cu amenzi administrative, dispunându-se scoaterea de sub urmărirea penală, pentru magistraţi a fost mai simplu. S-a dat neînceperea urmăririi penale din start.

Claudia Ionela Curelaru, procuror la Dolj, Gheorghe Ghinoiu, avocat şi judecătorii Mihai Pistol, Toma Popescu, Daniel Surdoiu, Constantin Iacob şi Simona Maria Oţel şi Anca Elena Pleşu au fost cercetati penal de procurorii Parchetului Curţi de Apel Craiova, la sfârşitul anului trecut. Infracţiunile pentru care au fost cercetaţi magistraţii sunt de complicitate la fals şi uz de fals. Ei au fost acuzaţi că ar fi ştiut de faptul că mai mulţi funcţionari ai Prefecturii Gorj, printre care se aflau şi fosta şefă de la Legalitate, Ioana Călinescu, şi actuala ocupantă a postului, Melania Furmă, au fost pontaţi şi remuneraţi fictiv în mai multe comisii tehnice care au funcţionat cu ocazia alegerilor locale din iunie 2008.

NUP pentru magistraţi

Picture 002Sesizarea a fost făcută, iniţial, de către Prefectura Gorj şi doar cu privire la angajaţii instituţiei, însă anchetatorii au constatat pe parcursul cercetărilor că şi magistraţii, care erau preşedinţi de secţii nu sunt străini de această afacere. Aşa s-a ajuns ca mai multe nume din lumea Justiţiei să apară în acest dosar.

Prin ordonanţa 829/P/2008 din 4 mai 2009 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de toţi magistraţii şi s-a dispus disjungerea şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu pentru cercetarea funcţionarilor Prefecturii.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here