În domeniul gastronomic / Gorjenii pot câştiga 2.200 de euro în Germania

425

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj informează că prin serviciul de ocupare EURES sunt vacante 77 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza o selecţie la Braşov în luna februarie 2015.

Compania germană Europa Park, McDonald’s şi Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn oferă şomerilor gorjeni o şansă în ocuparea următoarele meserii: bucătar (20 de posturi), ospătar (25 de posturi), personal în industria gastronomiei de sistem (20 posturi), ajutor bucătar (6 posturi) şi camerista/roomboy (6 posturi). Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel B1/B2), precum şi bune cunoştinţe de limba engleză (nivel B1). Pentru posturile de ajutor bucătar şi cameristă/roomboy, angajatorii germani solicită persoane care au cunoştinţe de limba germană, nivel A2 – B1, dar şi experienţă în domeniu.

Salarii între 1.300 şi 2.200 euro
Angajarea se face pe o perioadă de 9 luni, cu posibilitate de prelungire, începând cu luna martie 2015. Salariul oferit este de 1.500 – 2.200 euro brut/lună pentru lucrătorii calificaţi (bucătar, ospătar), şi de 1.300 – 1.600 euro brut/lună pentru personalul necalificat (ajutor bucătar, cameristă/roomboy, personal în industria gastronomiei de sistem). Programul de lucru este cu normă întreagă, iar cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe. “Persoanele cu domiciliul în judeţul Gorj, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj, strada Lt. Col. D. Petrescu, nr.1, telefon 0253/211568, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip care se completează la noi la sediu, copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni), C.V model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf); cazier judiciar în original din care să reiese că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea «Clinic sănătos/Apt pentru muncă»”, a declarat Corina Văduva, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here