În doar două săptămâni – Peste 80 de acţiuni de supraveghere a pieţelor

182

mihaela raducan facuta de minePrimele două săptămâni ale anului 2010 au fost destul de încărcate pentru autorităţile care răspund de protecţia consumatorilor gorjeni.

Aproximativ 80 de acţiuni de supraveghere a pieţelor de pe raza judeţului Gorj au fost desfăşurate de către reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj. Acestea s-au soldat cu aplicarea a 30 de amenzi contravenţionale în valoare de 38.000 lei pentru încălcarea legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorului. „Un număr de 35 de acţiuni au avut drept scop cercetarea reclamaţiilor primite la sediul instituţiei, diferenţa fiind constituită de acţiunile de control pentru verificarea produselor alimentare comercializate după sărbătorile de iarnă”, ne-a spus şefa CJPC Gorj, Mihaela Răducan.

Printre deficienţele constatate de către comisari şi pentru care aceştia au aplicat amenzi se numără comercializarea de produse din carne cu termen de valabilitate depăşit, vânzarea unor produse alimentare ale căror ambalaje erau deteriorate, lipsa afişării preţurilor şi a gramajelor, dar şi etichetarea incorectă a produselor preambalate.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here