În decembrie, DSP Gorj a distribuit lapte praf pentru 198 de bebeluşi

370

În ultima lună a anului 2015, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a distribuit lapte praf unui număr de 198 de bebeluşi. Cei mai mulţi beneficiari sunt la: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Văgiuleşti şi Ţânţăreni.

Legislaţia actuală prevede că laptele praf este distribuit gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, beneficiază de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

Aproape două sute de beneficiari, în decembrie
În luna decembrie, la nivelul judeţului Gorj au fost 198 de beneficiari de lapte praf. Astfel, DSP Gorj a distribuit nu mai puţin de 1.584 de cutii de lapte, în mai multe localităţi. „Am avut 198 de beneficiari în luna decembrie, cei mai mulţii fiind la Motru, Rovinari şi Târgu-Jiu, Văgiuleşti şi Ţânţăreni”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here