În dar ţi-am adus inima…

211

De 8 Martie, la Motru, primăvara şi-a trimis alai de flori pentru florile din viaţa noastră. A fost o zi frumoasă, cu miros diafan de zambile şi garoafe, cu trăiri unice  şi inimi tremurânde de părinţii emoţionaţi, cu zâmbete şi voci şoptite de educatori, cu cântece şi voie bună, cu dans, scenete şi momente literare dedicate mamei, cu sclipiri de vis pe chipul celor mici, o zi specială dedicată femeii. Am surpins farmecul copilăriei, în ludicul şi inocenţa ei într-un spectacol deosebit, organizat de Casa de Cultură Motru, prin directorul Daniel Popescu, în colaborare cu Clubul Copiilor Motru, Asociaţia ,,Lumea Noastră’’, Colegiul Tehnic Motru, Şcolile Gimnaziale din Motru, Văgiuleşti şi Glogova. Copii, dascăli, părinţi şi invitaţi s-au bucurat deopotrivă de o zi minunată, plină cu multă energie pozitivă, optimism şi o deosebită dragoste pentru mamele din viaţa fiecăruia. Ansamblul ,,Brâuleţul’’ condus de maestrul Gheorghe Feraru şi grupul folcloric ,,Florile Motrului’’ coordonat de director Niculina Chiţulescu au întreţinut buna dispoziţie, asigurând ambianţa muzicală pentru momentele poetice şi scenetele din program. ,,Prietenii pe Portativ’’- grupul vocal coordonat de prof. Nicoleta Katalina Pauliş au strâns ropote de aplauze, cum de altfel au primit şi micii dansatori  ai prof. Melania Pop, coordonatoarea grupului ,,Ministar’’, al Asociaţiei Lumea Noastră. S-au întrecut în a-şi arăta măiestria în arta dansului popular tinerii de la dansuri populare îndrumaţi de maestrul coregraf Petre Pistol.
Pentru că puţine sunt momentele în viaţă în care mai găsim răgaz de a ne asculta unul pe celălalt, de a ne mărturisi simţămintele şi de a face gesturi tandre, Ziua Femeii sărbătorită la Motru a creat un astfel de moment. Am simţit cu prisosinţă  dragostea copiilor pentru cele care le-au dăruit viaţă şi am văzut frumuseţea femeii pe chipul senin cu zâmbetul purtat cu mulţumire în colţul buzelor. Organizatorii au dăruit un strop de primăvară printr-o floare oferită alaturi de urările de sănătate şi impliniri, din partea primarului mun. Motru ing. Dorin Hanu.
Iar eu am înţeles încă o dată că oamenii au nevoie de astfel de momente, pentru a preţui pe cei dragi, pentru a preţui familia, pentru a le rămâne sufletul tânăr si gândul cel bun nealterat.
Ana Ionele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here