În curând vom avea Centru multifuncţional la Rânca

852

Staţiunea Rânca va beneficia în curând de un Centru multifuncţional. De asemenea pe Transalpina va fi amenajat un punct pentru aterizarea elicopterului SMURD.

Prefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că au fost alocate fonduri pentru realizarea unei baze multifuncţionale în zona montană Rânca, iar pe Transalpina va fi amenajat un punct pentru aterizarea elicopterului SMURD.
Pentru realizarea bazei multifuncţionale a fost alocată suma de 1,3 milioane de lei. “Am reuşit să obţinem o finanţare pentru amenajarea bazei de întreţinere, supraveghere şi deszăpezire de la Rânca. Vrem să facem un centru permanent multifuncţional, în care să avem reprezentanţii de la Drumuri, de la Poliţie, Jandarmerie, vrem să avem o maşină de pompieri acolo şi o ambulanţă cu personal specializat. Este vorba de 1,3 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru amenajarea bazei. Sper să avem anul acesta finalizate lucrările”, a declarat Claudiu Teodorescu.
Înalt funcţionarul public a purtat de asemenea discuţii cu reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca o maşină de pompieri să fie repartizată în zona montană Rânca, momentan în zonă acţionând, în caz de incidente, Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu.

Teste pentru găsirea unui punct de aterizare a elicopterului SMURD
În planurile prefectului se regăseşte şi amenajarea unui punct de aterizare a elicopterului SMURD pe DN 67 C Transalpina.
„Săptămâna viitoare, colegii de la Ministerul Afacerilor Interne şi cei de la aviaţia utilitară vor ajunge în Gorj cu un elicopter pentru a face analizele în zona Transalpina pentru a găsi punctul cel mai bun pentru a amenaja un punct de aterizare a elicopterului SMURD”, a precizat Teodorescu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here